Kaip užtikrinti namų interneto tinklo apsaugą? Svarbiausi dalykai, ką kiekvienas turime žinoti: kas tai yra ir kodėl reikia pakeisti SSID, kokie slaptažodžiai yra beviltiški, kur ir kodėl reikia kabinti maršrutizatorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-03-13 16:31
Aš tai visada galvoju, kodėl gamintojai neįdiegia apsaugos nuo visokių "bruteforce" - vieną kartą blogai suvedus slaptažodį, galima būtų uždėti kažkokį laiko tarpą, kad ir 3sek. iki sekančios galimybės prisijungti. O dabar turbūt tūkstančius bandymų per sekundę gali padaryti - anaip bent jau būtų gerokai prailgintas laiko tarpas to slaptažodžio atspėjimui.
lizunas 2018-03-13 19:14
Muilinėse apsaugų nėra.
HardAxe 2018-03-14 00:24
tinklo slaptažodis bruteforcinamas nebendraujant su routeriu. Pasigaudai kažkiek paketų ir su VGA ferma lauki slaptažodžių. paslėptas SSID ir MAC filtras nuo įsilaužimo padės tik tuo atveju, jei įsilaužimo metu prie wifi nebus prisijungęs nei vienas įtaisas. Routerio modelį ar bent gamintoją dažnai galima pasakyti ir pagal MAC adresą, nebūtinas pavadinimas. ir šiaip gi dabar yra rastas WPA2 eksploitas, bet koks WPA2 šifravimas turėtų būti laikomas nesaugiu.
edenlt 2018-03-14 10:09
standartiskai tikrinant tokiu irenginiu sauguma reikia atkreipti i irenginio slaptazodzio sudetinguma. pvz: 8 vien didziosios raides galima nulauzti per pora valandu o iterpus skaiciu jau reikes keliolikos dienu, pridejus mazasias raides nulauzimui prireiks dar daugiau laiko. jei koda pailginsim bent 2 simboliais, koda nulauzti bus itin sunku. kodas lauziamas dazniausia su HashCatm offline budu. tad jokie 3 sekundziu timeout nepades. jie padeda tik WPS pin atakoms. ir tik pailgina lauzimo laika nuo 8 valandu iki 24h yra nauju budu kaip pixie dust atakos, veikia ne visur bet halima istraukti koda ir passisveikinimo zinuciu tarp kompiuterio ir routerio ir t.t.