Patogiausia Vieta visatoje. Kas nutiktų Žemei, jei išnyktų visi žmonės (Video)  (2)

Keista, bet pasaulis be žmonių atrodo labai taikus ir ramus. Orai planetoje taip pat labai pasikeistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai dažnai sako, kad dėl visuotinio atšilimo Žemė gali tapti labai nemalonia vieta žmonėms gyventi. Tačiau gerai pagalvojus, pagrindinė drastiškų klimato pokyčių priežastis yra žmogaus veikla, todėl logiška manyti, kad Žemė atrodytų geriau be žmonių, rašo „Science Alert“.

Naujame tyrime Carltonas Basmajianas, Ajovos universiteto viešojo ir regioninio planavimo bei miestų dizaino profesorius, kalbėjo apie tai, kaip atrodytų mūsų planeta, jei visi žmonės išnyktų iš Žemės per vieną akimirką.

Daug tylos

Jei žmonės tiesiog išnyktų ir po metų galėtumėte grįžti į Žemę pamatyti, kaip pasikeitė mūsų planeta, pirmas dalykas, kuris jus nustebintų, būtų kažkas, ko negalima pamatyti plika akimi, bet pajustumėte ausimis – pasaulis būtų nepaprastai tykus.

Žmonės kelia daug triukšmo, ir visa tai išnyktų kartu su žmonėmis. Be to, gerokai pasikeistų ir orai: dangus taptų mėlynesnis, o oras – švaresnis. Vėjas ir lietus nuvalytų mūsų planetos paviršių, taip pat išnyktų visas žmonių sukurtas smogas ir dulkės.

Namai namučiai

Nustebsite, kaip pasikeis jūsų namai, jei dings žmonės. Pirma, vandens čiaupe nebeliks, nes vandens sistemos reikalauja nuolatinio siurbimo. Tačiau vanduo, kuris buvo vamzdžiuose, ten ir liks, su pirmosiomis šalnomis jis užšals, o paskui vamzdžiai trūks.

Namuose taip pat nebūtų elektros – be žmonių nustotų veikti elektrinės, nes nebūtų kam jų stebėti. Taigi jūsų namas greičiausiai bus tamsus ir dulkėtas.

Tiesą sakant, ore visada yra dulkių ir galiausiai jos nusės ant visų paviršių. Kieme augs žolė, kiemą užvaldys piktžolės. Be to, gatvėse bus kur kas daugiau vabzdžių, kuriuos žmonės naikina ir atbaido įvairiais purškalais bei chemikalais.

Judrios gatvės

 

Jūsų rajono ar miesto gatvės atrodys ne mažiau nuostabios – gyvūnai klajos visur. Dažniausiai tai bus smulkūs gyvūnai, tokie kaip pelės, kiaunės, meškėnai, skunsai, lapės ir bebrai. Tačiau gatvėje juos seks didesni gyvūnai, tokie kaip elniai, kojotai, o gal net lokiai. Mažai tikėtina, kad jie atsiras pirmaisiais metais be žmonių, bet tai nutiks kiek vėliau.

Aplink miestą

Maždaug po metų konkretūs objektai, tokie kaip keliai, greitkeliai, tiltai ir pastatai, atrodys maždaug taip, kaip juos prisimenate. Tačiau po dešimtmečių keliuose atsiras plyšiai, pro kuriuos gali veržtis mažyčiai augalai – taip nutinka todėl, kad mūsų planeta nuolat juda, o su šiuo judėjimu atsiranda spaudimas, o su juo ir įtrūkimai.

Ilgainiui mūsų keliai atrodys kaip sudaužytas stiklas, pro kurį išaugs net medžiai. Tiltai su metalinėmis atramomis palaipsniui rūdys, kaip ir sijos su varžtais, todėl ilgainiui tiltai gali sugriūti. Bet betoniniai tiltai ir betoniniai greitkeliai išliks kelis amžius.

 

Taip pat bus sunaikintos upėse žmonių pastatytos užtvankos, pradės nykti augalai, kuriais anksčiau maitinomės. Vargu ar pavyks planetoje rasti kukurūzų, pomidorų ar bulvių, prie kurių esame įpratę.

Ūkiniai gyvūnai taps lengvu stambių plėšrūnų grobiu, o mūsų augintiniai greičiausiai prisitaikys prie laukinės gamtos.

Po 1000 metų

Po tūkstančio metų pasaulis, kurį prisimename, vis dar bus atpažįstamas, bet labai miglotai. Kai kuriems objektams, kuriuos prisimename, pasiseks išlikti, bet jų bus labai mažai.

Apgriuvę pastatai stovėtų tarsi prarastos civilizacijos paminklai. Pavyzdžiui, Romos imperija žlugo daugiau nei prieš 1500 metų, tačiau kai kurių likučių galite pamatyti ir šiandien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai (2)