Evoliucija gali sunaikinti mūsų gebėjimą toleruoti alkoholį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

qriuqriu 2018-02-24 22:45
nieko nesupratau,'Kol kas šie genai aptikti tik Rytų Azijoje ir Vakarų Afrikoje', sitie regionai garseja alkoholizmu? gal kaip tik kur nevartojamas alkoholis, skaidymo genai nebereikalingi, nes svarbesniu uzduociu yr...
☀️☁️☂️☁️☀️ 2018-02-25 04:05
Bullshit. Už alkoholio dehidrogenazę (ar tiksliau – !!!) al, lengviausiai išvengiamas ir labiausiai pastebimas (geriant). Įsivaizduokim, kad ateityje niekas nevartoja alkoholio, gyvenimo vidutinė trukmė siekia 100 metų, o viena iš pagrindinių mirties senatvėje priežasčių yra būtent negebėjimas skaidyti acetaldehido. Ir gydytojai tada pradeda drausti, tarkim, sportą – nes gaminasi pieno rūgštis raumenyse, kurią skaidant gaminasi kažkiek acetaldehido. Ateities verygos rašo: nori sulaukti 110 – gulėk lovoj ir sportuok tik ant kompo; lakstysi po miškus – nesulauksi ne 90. Nice?
Eddie8664 2018-02-25 09:40
Nu tu čia ir priskiedei
apeiron 2018-02-25 12:41
☀️☁️☂️☁️☀️ gana teisingai pastebėjo, kad įvairios redukcinės bei reparacijos sistemos yra kontroliuojamos poligeniniu būdu. Aldehidai gali tiek oksiduotis, tiek redukuotis. Etanoatas oksiduojasi tik į perrūgštis ar anglies dioksidą. Kodėl specifiniai kompleksai nėra tokie reikšmingi? Kiekvienas medicinos pirmakursis žino, kad žmogaus organizme be labai konservatyvių ir universalių fermentų, kaip superoksido dismutazės (SOD) ir katalazės, dar egzistuoja glutationo peroksidazė (GSHPX) ir ją papildanti glutationo reduktazė. Be fermentų dar egzistuoja ir ubichinonas, L-askorbo rūgštis, karbamidas. GSHPX evoliucijos eigoje nebuvo iki pat musių. Jau vien iš to aišku, kad neįmanoma visiškai prarasti tolerancijos alkoholiui, net jau neminint to, kad tai endogeninė medžiaga.