[Žinios trumpai] Baltarusijos KGB vyksta neįtikėtini dalykai: prasidėjo prorusiškų karininkų valymai, skelbiamas Lukašenkos planas  (1)

A. Lukašenka baiminasi, kad Putinas jį pašalins iš valdžios, todėl gali pulti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelė priežastis, kodėl apsišaukėlis Baltarusijos Respublikos lyderis Aleksandras Lukašenka gali duoti įsakymą įsiveržti į Ukrainą, yra baimė prarasti „sostą“. Diktatorius baiminasi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jį pašalins iš valdžios. Dabar uzurpatorius laikosi Baltarusijos Respublikos KGB, nes ši struktūra yra gana laisva nuo Rusijos įtakos. KGB viduje net prasidėjo prorusiškų karininkų valymai.

Šia informacija pasidalijo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Anot jo, A. Lukašenka tiktai bijo būti pašalintas iš valdžios: „Tai bene vienintelis V. Putino argumentas šiandien, išskyrus fizinį likvidavimą. Todėl A. Lukašenka ieško sutarimo su visuomene, liaudies milicija, sako jiems – jei mane saugosit, garantuoju, kad su Ukraina nekariausime“.

Baltarusijos KGB dabar prasidėjo vidutinio ir žemesnio lygio pareigūnų valymai. Prorusiški darbuotojai atmetami su šūkiu „Kelią  jaunimui“.

„Tiesą sakant, A. Lukašenkos aplinkoje yra nedaug Rusijai lojalių saugumo pareigūnų. Jo KGB yra labiau nepriklausomas, todėl jis laikosi prie saugumiečių“, – pridūrė O. Ždanovas.

 

Anot Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, Baltarusijos atakos rizika prieš ukrainiečius dabar yra minimali. Taip tvirtina Ukrainos ekspertai ir analitikai, tačiau kariškiai ruošiasi ir blogiausiam scenarijui.

Tuo tarpu Baltarusija planuoja padidinti kariuomenės dydį iki 80 tūkst. Naujieji padaliniai bus aprūpinti atsargoje esančia įranga ir ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai (1)