Politikos strategas: Patruševas neatsitiktinai vyko į Kaliningradą, parengė planą, ką toliau daryti su Lietuva  (6)

Patruševas mano, kad rusai gali parengti scenarijų, pagal kurį į Baltarusiją bus išsiųstos pabėgėlių grupės iš Artimųjų Rytų, kurios bandys šturmuoti Lietuvos sieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 Politikos strategas: Patruševas neatsitiktinai vyko į Kaliningradą, parengė planą, ką toliau daryti su Lietuva  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ekspertas Borisas Tyzenhauzenas abejoja, ar Rusija puls Lietuvą.

Nors oficialūs Rusijos pareigūnai, ta pati Marija Zacharova, jau pareiškė, kad Rusijos Federacija naudos visus turimus būdus Kaliningrado sričiai atblokuoti.

„Tačiau iš esmės yra tik du galimi būdai. Pirmasis – karinis. Būtent pralaužti 70 kilometrų koridorių tarp Lietuvos ir Lenkijos. Bet tai tiesioginis susidūrimas su NATO šalimis ir su visu aljansu. Todėl labai abejoju, kad Rusija eis šiuo keliu.

Antras – logistikos perorientavimas. Mesti prekes, kurioms taikomos sankcijos, keltų perėjose. Ir vežti prekes, kurioms netaikomos sankcijos geležinkeliu. Beveik 50% asortimento pateko į sankcijas. Kaliningrado srityje panika, šluojamas maistas iš lentynų, superkamos statybinės medžiagos, suprantama, kad galima rimta blokada“, - mano ekspertas.

Kalbant apie Lietuvos poziciją, Boriso Tizenhauzeno teigimu, ji ne tam įvedė tokią blokadą, kad viską imtų ir atšauktų dėl Rusijos Federacijos grasinimų.

„Lietuva rimtai nusiteikusi. Ir šiuo atžvilgiu ją palaiko visa Europos Sąjunga, nes sankcijos buvo įvestos pagal ES sprendimus“, – pabrėžia politikos strategas. „Na, o dabar Rusija, žinoma, rengs pratybas Kaliningrado srityje. Aišku, kad ji barškins ginklais, savo lėktuvais pažeidinės oro erdvę – visais įmanomais būdais bandys priversti Lietuvą panaikinti blokadą.

 

Ir vargu, ar atsitiktinai, į Kaliningradą atvyko Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos vadovas Patruševas – būtent ten ir buvo numatytas šio organo posėdis. Galbūt, rusai parengs scenarijų, pagal kurį į Baltarusiją bus išsiųstos pabėgėlių grupės iš Artimųjų Rytų, kurios bandys šturmuoti sieną su Lietuva – kaip pernai su Lenkija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)

Komentarai (6)