„Jei jie norės kišti nosį į Lietuvą, taip gaus per veidą, kad nesurinks dantų. Štai ir visa istorija, viskas labai paprasta“ (Video)  ()

Žurnalistas Dmitrijus Gordonas apie grasinimus Lietuvai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-06 „Jei jie norės kišti nosį į Lietuvą, taip gaus per veidą, kad nesurinks dantų. Štai ir visa istorija, viskas labai paprasta“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius neseniai pagrasino Lietuvai imtis bet kokių priemonių, taip pat ir karinių, jei Lietuva neatblokuos transporto koridoriaus į Kaliningradą. Tačiau Dmitrijus Gordonas įsitikinęs, kad šie grasinimai ir teliks grasinimais.

„Jei jie norės kišti nosį į Lietuvą, gaus taip, kad nesusirinks dantų. Štai visa istorija, viskas labai paprasta. Jie norėjo parodyti jėgą, bet parodė silpnumą. Tai nėra stiprybė. Užpulti silpnesnį nėra stiprybė. Stiprybė - susiremti su stipresniu. O jei bandys tai padaryti, bus sužlugdyti anksčiau nei įsivaizduoja“, – interviu portalui sakė žurnalistas.

Laidos vedėjas savo ruožtu išreiškė nuomonę, kad Lietuva neva sąmoningai provokuoja, norėdama, kad Rusijos Federacija pradėtų kovą su NATO bloko valstybės nare. Juk jei NATO pasakys, kad Rusijai galas, tada karas Ukrainoje bus baigtas. Gordonas savo ruožtu pabrėžė, kad į Rusiją niekas pasaulyje nebežiūri rimtai: nei JAV, nei Kinija, nei Europa.

„Jie patys sužlugdė save, padedami Ukrainos ir viso civilizuoto pasaulio. Lietuvai nusispjauti nuo šių pareiškimų (Rusijos Federacijos grasinimų - red.)“, – sakė žurnalistas.

Taip pat pokalbio metu kalba pasisuko apie Ukrainos politinę struktūrą po karo. Laidos vedėjas paklausė Gordono: „Ar šalis turėtų likti liberalia demokratija“?

 

„Ukrainiečių kraujyje yra demokratija, laisvė, liberalizmas. Tai yra mūsų nuolatinė būsena, tai yra mūsų kraujas. Tai yra tai, kuo mes kvėpuojame. Mes negalime gyventi už laisvės ribų. Tai yra Ukrainos visuomenės būklė. Tai yra meilės laisvei dėka. Ir, trokšdami demokratijos, mes dabar žudome tuos prakeiktus niekšus, kurie pas mus atvyko iš visiškai totalitarinės idiotiškos šalies, todėl, žinoma, reikia tinkamai apsiginkluoti. Žinoma, reikia paruošti beprotišką armiją, motyvuotą, aiškią, galingą bet tai nereiškia, kad reikia prarasti laisvę. Pavyzdys yra JAV. Pažiūrėkit kokia armija ir kokia demokratinė šalis. Viskas suderinama, nematau jokių problemų“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(4)
(53)

Komentarai ()