Kremliaus elitas žiauriai nusivylęs Putinu – pavydi Ukrainai ir kategoriškai pakeitė nuomonę apie karą  ()

„Jie juokiasi iš Putino ir pavydi Ukrainai“, – paskelbė Grozevas apie staigų Kremliaus „elito“ retorikos pasikeitimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamasis Kremliaus „elitas“ pakeitė savo retoriką apie „specialiąją operaciją“ Ukrainoje. Niekas daugiau nekalba apie Kyjivo užėmimą. Pagrindinė jų svajonė šiandien yra karo pabaiga.

Tai interviu rusų žurnalistei Julijai Latyninai paskelbė „Bellingcat“ įkūrėjas Hristo Grozevas.

Anot jo, per pastarąjį pusmetį, kol vyksta karas, Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino aplinkos atstovai kelis kartus keitė savo retoriką. Iš pradžių buvo bravūriški pareiškimai, kad „paimsime Kyjivą per 3 dienas“. Tačiau tokios kalbos greitai baigėsi.

„Tada pasakė, kad jie ten yra ilgam laikui ir jie neapsieis be pergalės. Vėliau jie pradėjo sakyti, kad nepaliks Ukrainos, net jei tai reikštų Rusijos pabaigą – grįžti jau buvo neįmanoma. O dabar jie patys manęs klausia, kada baigsis karas?“ – informacija dalijosi Grozevas.

 

Be to, anot jo, aukščiausiuose Rusijos valdžios ešelonuose jie jau leidžia sau juokauti apie nugalėtą diktatorių ir beviltiškai pavydi Ukrainos kariuomenei.

„Jie giria Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir ukrainietišką propagandą, ir sako: „Norėčiau, kad mes turėtume kažką panašaus“, – sakė „Bellingcat“ vadovas.

Jis neatmetė, kad V. Putino aplinka išduos Putiną, susitardama su Vakarais už jo nugaros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(4)
(96)

Komentarai ()