Buriatijoje skelbiama apie „Šv. Baltramiejaus naktį“ – į karą šaukiami visi, net mirę ir palaidoti  (2)

Kremlius Buriatijoje surengė „Šv. Baltramiejaus naktį“ – šauktiniams patariama bėgti ir slėptis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje, paskelbus dalinę mobilizaciją, į frontą pašaukti tiesiogine prasme visi, įskaitant ir prieš kelerius metus mirusius vyrus.

Nuo rugsėjo 21 d. tūkstančiai buriatų dėl paskelbtos mobilizacijos bandė išvykti į Mongoliją, sakė „Laisvosios Buriatijos“ fondo įkūrėja Alexandra Garmazhapova.

Dabar jos fondo atstovai sulaukia daug klausimų, kaip išvengti mobilizacijos, kaip patekti į Mongoliją, kaip susirasti darbą ar tapti studentu svečioje šalyje ir panašiai. Žmonės taip pat praneša apie ilgas eiles pasienyje.

„Jie pasiima visus! Tai, kas per pastarąsias 24 valandas vyko Buriatijoje, greitai apims visą Rusiją!! Baltramiejaus naktis Buriatijoje, ne kitaip! Visi, kas gali, išvyksta į Mongoliją. Jei esi ne užsienietis – pasislėpk! Žmonės iš karto išvežami autobusais“, – pasakoja Garmazhapova.

Anot „Laisvosios Buriatijos“, nuo rugsėjo 21 d., vykdant „dalinę“ mobilizaciją, šaukimus gavo ne tik kovinės patirties turintys žmonės, bet ir seniai mirę vyrai. Buriatijos gyventoja pranešė, kad karių registracijos ir įdarbinimo tarnyba nori pašaukti prieš kelerius metus mirusį jos draugo brolį. Skirtinguose Buriatijos rajonuose rugsėjo 22-osios naktį šaukimus įteikė mokytojams.

 

„Šaukimai įteikiami studentams, neįgaliesiems ir tiems, kurie niekada neturėjo nieko bendro su kariuomene. Per dvi dienas jau gavome kelis tūkstančius užklausų. Jau turbūt daugiau nei trys tūkstančiai, nustojome skaičiuoti, nes tai neįmanoma. Žmonės rašo kiekvieną minutę“, – sakė fondo įkūrėja.

Vietiniai Buriatijos leidiniai ir „Telegram“ kanalai rašo, kad kai kurios regiono mokyklos nustojo veikti ir iš tikrųjų buvo perduotos karinės registracijos ir įdarbinimo biurams. Rajono kaimuose vyksta masiniai vežimai, vyrų paimama dešimtimis, kai kur – šimtais.

 

Ryte į Buriatijos valstybinio universiteto kabinetus atėjo Nacionalinė gvardija ir karo policija, o studentai buvo paimti tiesiai iš kabinetų. O Vladivostoke, pasak „Holod“, studentams, turintiems skolų, buvo išdalinti šaukimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(12)
(34)

Komentarai (2)