"Climategate" skandalo atgarsiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2010-01-28 18:29
Nenustebčiau, jei visias šitas globalinis atšilimas yra per didelis burbulas. O mąstai yra mažesni, arba iš vis tai tik cikliškas dalykas. Kuo aš labiausiai ir tikiu, mes dar per mažai ant šios žemės, kad galėtume dėtis viską žinančiais. Žemė ir toliau pateiks staigmenų.
Neptunas 2010-01-28 18:42
Taip, visgi melas moksle labai blogai, bet manau gerai pagalvojus negalima ant jų pykt. Tokie aiškinimai, kad žmogus sukelia atšilimą teršdamas orą ir, kad reik greičiau keist viską, kad neterštume yra tikrai gerai, nes tai labai skatina visas pasaulio valstybes užsiimt ATSINAUJINANČIAIS ENERGIJOS ŠALTINIAIS, o tai tikrai nėra blogai. Juk elektromobiliais daug geriau nei nafta varomi paprasti automobiliai (vien dėl benzino kainos), o tai, kad automobiliai "labai" teršia ora yra tik paskatinimas juos keist į elektromobilius. Vienu žodžiu iš vienos pusės blogai iš kitos gal ir nelabai
MarkizasBarabasas 2010-01-28 19:46
Dėkui, kionig Va mano idėjos apie klimato atšilimą, visas straipsnis. Atleiskit už gramatiką http://failai.in/show/F/6ECBCF65C/Mitas_2.doc
kionig 2010-01-28 19:56
failai.in
Mitas 2010-01-28 20:05
Ši istorija man panašėja į dramą. Dabar mokslininkams stresas, gali atsirasti sveikatos sutrikimų. Dabar kolegos mokslininkai natūraliom sąlygom gali tirti jų emocinę būklę. Jau lyg ir nedaug trūksta iki to, kad vieni kitus pseudomokslininkais vadintų. Skeptikai ne pėsčius užsipuolė, laukia nelengva kova. Jei būtų užpultas koks nors silpnesnis mokslininkas, jau seniai būtų sutvarkytas.
Alchi 2010-01-29 00:21
Oi nežinau kodėl... gal todėl, kad taip veikia mokslas? Čia tikrai tokia citata ar čia perfrazuota?
kaliso 2010-01-29 09:21
Smagu kad yla lenda is maiso
kaliso 2010-01-29 09:39
Visiskai su tavimi sutinku Tik visgi dauguma zmoniu nesupranta to, aisku climatogate skandalas smarkiai prisidejo prie tiesos isaiskinimo uzverbuotiems zmonems.
TomasS 2010-01-29 10:36
Kaip suprantu, galima laukti "rimtų" straipsnių apie tai, kad JAV neišsilaipino mėnulyje, kad pasaulį valdo bankininkų slapta sekta, kad žydai vaikus valgo, kad WTC JAV vyriausybė susprogdino, kad Hitleris dar gyvas ir t.t. ir pan? Dėl to climategate: niekas jokių laiškų juk neištrynė (neklausė kažkokio vieno vyriškio laiško), ignoravo tokią spaudą, kuri tiesiog perspausdindavo kritinius straipsnius be argumentų, nepatikrinusi jų rimtumo (lygiai kaip ir į va tokius technologijos.lt ar Čekuolio straipsnius rimtai nežiūrėtų). Kam tą burbulą pūsti? Ant reklamų per mažai spaudo?
HardAxe 2010-01-29 12:22
Kolkas lietuvoje elektromobiliai naudotų tą pačia iškastinį kurą deginant pagamintą energiją, bet: žiemą papildomai degintume energija šilumai generuoti (ar važiuosi prie -20 be šildytuvo) akumuliatoriai yra toksiški ir kenkia aplinkai šaltu oru kristų elektromobilio akumuliatorių n.k. elektromobiliai yra gerai, bet tik tada, kai turėsim atliekamos elektros, pagamintos atsinaujinančiais energijos šaltiniais. Lietuvoje ekologiškiausias sprendimas yra hybridai. Elektromobilius palikim važinėjimui po golfo laukus
kionig 2010-01-29 13:43
Nusiusk sio portalo administracijai, gal patalpins cia, nes mazdaug isreiksta kaip ir nuosalia nuomone
Mitas 2010-01-29 14:43
Atsisiunčiau ir visą perskaičiau. Jame kalbama ne tik apie klimato skandalą, kalbama kur kas plačiau. Bendrais bruožais nušviečiama žiniasklaidos problema, netiesiogiai ji kaltinama dezinformacijos skleidimu. Ir aš visiškai su tuo sutinku, kas sakoma šioje publikacijoje. Aš manau, kad kiekvienas žmogus jau turi susiformavęs išankstinę nuomonę vienu ar kitu klausimu dar iki tol, kol jį pasiekia informacija spaudos kanalais. Ir jei ta informacija pataiko į išankstinę nuomonę, žmogui to pakanka. Tada jis jau yra 100% įsitikinęs savo teisumu ir jam jau nesvarbu jį pasiekusios informacijos detalės. Šiame portale, ko gero, įsimintiniausias man buvo atvejis, kai žiniasklaida sužaidė su rusų raketa „Bulava“. Be abejo, didelę reikšmę turėjo iškilių žmonių pritariantis balsas tam, kas vyko. Daugelis žmonių nedrįs suabejoti informacija, jei jai pritaria nusipelnę mokslininkai, universitetų atstovai ir pan. Iš tikrųjų čia kaip marketinge, kur prekė sulaukia milžiniško pasisekimo, jei apie ją gerai atsiliepia garsus ir gerbiamas žmogus. Praktiškai visi, sužinoję apie „Bulava“, aklai tuo patikėjo. Nors, pasidomėjus, buvo galima greitai suprasti, kad tai dezinformacija. Dabar dėl klimato kaitos. Informacijos apie žmogaus įtaką klimatui buvo tikrai daug, ir visa ta informacija plaukė ne iš kažkur, o iš pačių mokslininkų. Žinoma, dabar, kai jau viskas tampa aišku, lengva kažkam kalbėti, kad ta informacija buvo nepatikima, kad ji buvo tokia ir tokia, ir pan. Bet, pvz., aš nesu visų sričių specialistas ir negaliu suprasti, kada mokslininkas blefuoja, o kada kalba tiesą. Ir žmogus šiuo atveju turi teisę jaustis nuskriaustas, apgautas, nes mokslininkai yra tam, kad šviestų visuomenę, jie visuomenei dirba, o ne sau. Nors, šiais laikais sunku pasakyti, kieno pusėje mokslas. Bet aš norėjau pasakyti, kad ne žmogus kaltas, kad jį kvailina. Čia yra mokslininkų problema. Matyt, jie turi tiek daug laisvės, kad atsiranda vietos savivalei. O ritualai, jie gal ir neturės įtakos klimato kaitai, bet jie turės įtakos mūsų vystymuisi, evoliucionavimui, progresui.
MarkizasBarabasas 2010-01-29 17:29
Straipsnį siunčiau redakcijai su prašymu postinti ir klaidos sprendimos užklausa, nes jame dar yra du netikslumai, kuriems nesugalvojau sprendimo Deja atsakymo nesulaukiau. Ritualai, kurie parašyti po straipsniu yra ne priežastis tam mitui, o to mito pasekmė (Pamiršau paaiškinti )