Indija iki 2016 m. paleis į kosmosą savo astronautą  (12)

Indija planuoja iki 2016 m. paleisti į kosmosą pirmąjį pilotuojamą savo kosminį laivą. Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) pranešė ruošianti pasirengimo šiai programai studiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirminiais vertinimais, žmogaus iškėlimo į kosmosą programa, įskaitant šiai misijai būtinos infrastruktūros sukūrimą, Indijai kainuos apie 2,76 milijardus JAV dolerių.

ISRO pirmininkas K. Radhakrishnanas pareiškė, kad per 4 artimiausius metus bus pastatytas Indijos pilotuojamas kosminis laivas.

„Mes planuojame pirmąjį pilotuojamą skrydį į kosmosą 2016 m., į žemąją Žemės orbitą bus iškelti du astronautai. Skrydis truks 7 dienas“, - sakė jis ISRO būstinėje susirinkusiems žurnalistams.

Indijos spauda praneša, kad šalies vyriausybė jau skyrė apie 10 mln. JAV dolerių parengiamiesiems šios programos darbams. ISRO Bangalore pastatys astronautų treniravimo centrą ir šalies pietuose esančiame kosmodrome įrengs trečią kosminių laivų paleidimo platformą.

Jei ši ISRO programa bus sėkminga, Indija taps ketvirtąja pasaulio šalimi po Rusijos, JAV ir Kinijos, iškėlusia žmogų į kosmosą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)