Rusijos kosminis laivas „Progress“ prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties (Video)  (3)

Rusijos kosminis laivas „Progress M-04M“ penktadienį prisijungė prie Tarptautinės kosmoso stoties modulio „Žvaigždė“, pranešė Skrydžių valdymo centro spaudos tarnybos vadovas Valerijus Lyndinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Susijungimas įvyko automatiniu režimu“, - sakė agentūros pašnekovas.

Pasak jo, pirmą kartą prie TKS yra prisijungę iš karto keturi Rusijos kosminiai laivai - pilotuojami „Sojuz TMA-16“ ir „Sojuz TMA-17“ ir transportiniai „Progress M-03M“ ir „Progress M-04M“.

Kosminis laivas atgabeno į stotį 2,7 tonos įvairių krovinių. „Progress M-04 M“ - pirmasis kosminis laivas, išsiųstas į stotį šiais metais. Kosminis krovininis laivas iš Kazachstano Baikonūro kosmodromo startavo vasario 3 dieną.

„Mes siunčiame įgulai septynis DVD su filmais ir televizijos laidomis, pavyzdžiui, filmus „Caras“ ir „1612“, taip pat humoro laidos „Didelis skirtumas“ įrašus, pranešė anksčiau agentūrai „Interfax“ Rusijos mokslų akademijos Medicinos ir biologijos problemų instituto psichologinės paramos grupės vadovė Olga Kozerenko.

Psichologinės paramos grupės ir giminaičių siuntinyje kosmonautai taip pat ras saldainių ir šokolado, pridūrė ji.

Be to, kosminiame laive yra 871 kg degalų bakuose , 49 kg oro ir deguonies balionuose, 363 kg vandens bakuose, 250 kg kuro TKS poreikiams, 133 kg maisto produktų konteineriuose, 96 kg medicinos įrangos, apatinių drabužių, higienos priemonių ir kitokių krovinių.

Tarptautinėje kosmoso stotyje dirba kosmonautai Maksimas Surajevas ir Olegas Kotovas, Amerikos astronautai Jeffas Williamsas (Džefas Viljamsas) ir Timothy Creameris, taip pat Japonijos astronautas Soichi Naguchi.

Kosminio laivo startas

Ir susijungimas su TKS

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)