[Žinios trumpai] Vienas didžiausių ginklų pirkėjų spjauna į Rusiją  ()

Vietnamo vyriausybė siekia tapti vis labiau nepriklausoma nuo Rusijos ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietnamo vyriausybė ruošiasi sumažinti savo priklausomybę nuo Rusijos Federacijos ginklų.

Kartu svarstomas ir jų gaminamų ginklų eksporto į Azijos ir Afrikos šalis didinimo klausimas. Šiandien Vietnamas dėl nuolatinės įtampos su Kinija patenka į 20 geriausių pasaulio šalių pagal ginklų įsigijimą.

Vieniems ar kitiems ginklams įsigyti kasmet iš iždo skiriama iki milijardo dolerių, praneša „International Courier Telegram“ kanalas.

Daugiau nei 10 metų Vietnamui Rusija buvo viena didžiausių ginklų tiekėjų. Tokius duomenis išsakė Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto darbuotojai.

Tačiau pastaruoju metu ši tendencija keičiasi, siekiama tapti vis labiau nepriklausomiems nuo Rusijos ginklų. Be to, Vietnamo valdžia siekia įsigyti naujausių ginklų, kurių nėra Rusijos Federacijoje.

 

Šiais metais šalies vyriausybė pateikė prašymus dėl galimybės įsigyti ginklų ES, Izraelyje, JAV, Indijoje ir Rytų Azijoje. Analitikai taip pat praneša, kad Vietnamas, visapusiškai remiamas Izraelio, yra pasirengęs modernizuoti savo gynybos pramonę, kad galėtų gaminti ginklus ne tik sau, bet ir eksportui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)

Komentarai ()