Gaivieji gėrimai didina kasos vėžio pavojų, atskleidė tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Metanabol 2010-02-10 14:35
Dėkui už tokius straipsnius, gal greičiau dings tie visi čiurkiški su chemija limonadai iš parduotuvių civilizuotų... Nesuprantu, aš išvis nepripažįstų jokio gėrimo apart kavos, arbatos, vandens, alaus ir naturalių sulčių. Išvis tos gavno-kolos ir panašūs š yra tik silpnapročiams su skiauterėm ... niekas man nepakeis stiklinės vandens, karštą vasaros dieną (apie alų eina atskira tema, kaip gėrimą...)
immortallt 2010-02-10 16:06
Metanabol, pasidomek kaip gamina dabar alu
stiklas 2010-02-10 19:20
Nuo ko įmanoma nesusirgt vėžiu? susidaro nuomonė, kad nuo visko galima: telefonų, kompiuterių, streso, limonado ir t.t ir t.t., naujienos apie vėžį sukeliančius veiksnius manau man sukels vėžį...
Polipeptidas 2010-02-10 19:57
Gerai, pasak tyrimo, susergama nuo gėrime esančio sukraus (kap suprantu gliukozė ir kt.). taip pagal tai, galima daryti išvadą: nevartok gliukozės, nes susiksi kasos vežiu, kadangi insulino kiekis kraujyje didėja ir nuo jos. tad jokios logikos, nors šiaip aš nevartojų jokiu colų ir kitų pan. gėrimų
Makikius 2010-02-10 20:01
Viskas sukelia vėžį. Ir kadangi mes esame idiotai, geriame nesveikus gėrimus. Gali ir gaivusis būti sveikas ir skanus, bet argi tokį verta gaminti ir pirkti? Metanabol, kavą baigia pakeist 3in1 ir visos "normalios" kavos retai kada susideda tik iš maltų pupelių, alus išvis dabar yra baisus dalykas. Silnapročiams su skiauterėm? šitaip rodai savo intelektą (:
Strong_Bad 2010-02-11 04:03
Siaip tai dirbtiniai saldikliai ir dazikliai gerimuose gali sukelt ta vezi, troskuli, priklausomybe ir dar visokius kitokius negalavimus. O kiek % padides tikimybe man susirgt veziu del to, kad as kiekviena diena geriu saldzia arbata? Juokdariai tie mokslininkai su tokiais tyrimais. Spekuliacijos vyksta ir viskas. O jus man dabar paaiskinkit, kodel 2.5l "vaisvandeniu" butelis kainuoja maziau nei 1.5l mineralinio vandens? Pripratimo reikalas jos pirkt, nes neisiaizduoj, kaip reikia isgert 5l tokio "sysio" per savaite. Negi lengviau nubegt i parduotuve ir nusipirkt buteli spalvinto vandens, nei isipilt is ciaupo stikline vandens? Del kavos tai jau pastebejau, kad is kazkokiu pjuvenu pradejo gamint, nes tiek isgeres arbatos, tiek kavos, jokio skirtumo nebejauciu, o seniau, tai akivaizdziai budavo. Beja, kiekviena diena kavos negeriu, todel vargiai butu galima nurasyt pripratimui.
Nerkashis 2010-02-11 17:41
Dar reiktų pridėti ir tai, kad plastikiniai buteliai dažniausiai nebūna pačios geriausios kokybės kaip pp7, pet ir pan. O dėl cukraus, tai pietų Amerikoje žymiai mažiau "nešiojančių" kariesą, vien dėl to, kad vartoją natūralų rudą cukrų. Man jis per brangus, todėl vartoju medų.
AbdoMedic 2010-03-07 13:14
Na, gazuoti ir saldiklių prikišti gėrimai net iš tolo nesulyginami su arbata. Priklauso kiek cukraus dediesi į arbatą, kiek arbatos per dieną išgeri.Kiek papildomai suvalgai saldumynų ir maisto, kurio sudėtyje yra cukraus. Nuolat suvartojant per daug cukraus, kasa "išsenka" ir nebesugeba pagaminti reikiamo kiekio insulino, todėl persistengti nereikėtų.. Beto, gėrimai pilvo organams kenkia ir dėlto, jog yra prisotinti angliarūgštės. Todėl geriau rinktis arbatą(kuri turi antioksidantų)su nedideliu kiekiu cukraus(geriausia rudojo) arba dar geriau-be jo.
Separatistas 2010-03-07 13:33
Iš daugybės tokių straipsnių galima susidaryti nuomonę, kad 50% viso maisto, parduodamo parduotuvėse didina kokios nors ligos rizikos faktorių.. Iš kitos pusės tai kuo daugiau jaudinsies pirkdamas kas yra sveika ir kas ne, bus dar blogiau. Tiesiog reikia susilaikyti nuo pavojingų malonumų ir rinktis sveiku protą ką valgai ir t.t. Gyvenimas didina mirties rizikos faktorių Visi kadanors mirsim, tik vieni mažiau arba daugiau nuo visų teršalų..