[Žinios trumpai] Zelenskis po susitikimo su Bidenu: „Grįžtu namo su puikiomis naujienomis“  ()

„Pradėjome naują Ukrainos ir JAV santykių etapą, pasiekėme tikro aljanso lygį, kuris 100% užpildytas tikru turiniu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad grįžta į Ukrainą su geromis naujienomis, ypač tai liečia šalies gynybinių pajėgumų stiprinimą.

„Mes aiškiai suprantame, kaip mūsų gynybiniai pajėgumai bus sustiprinti ateinančiais mėnesiais. Nenoriu šiandien apie tai kalbėti išsamiai, manau, jūs suprantate, kodėl. Tačiau esu labai dėkingas prezidentui Bidenui už tai“, - sakė Zelenskis bendroje spaudos konferencijoje su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Pasak Ukrainos prezidento, šiandien pagrindinis jo pokalbių klausimas – Ukrainos stiprinimas.

„Tai kiti metai. Tai mūsų judėjimas į pergalę kare už mūsų Nepriklausomybę. Grįžtu namo su puikiomis naujienomis. Prezidentas Bidenas šiandien paskelbė apie naują naujas pagalbos paketą už 2 mlrd. Stipriausias šio paketo elementas yra „Patriot“ kompleksas. Tai svarbus žingsnis kuriant veiksmingą oro skydą Ukrainai“, – sakė Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad labai svarbi pokalbio su Bidenu dalis buvo tolesnių strateginių žingsnių derinimas.

„Išsamiai kalbėjome, ko tikimės iš kitų metų ir kam ruošiamės. Tai svarbu visiems ukrainiečiams", – sakė prezidentė.

Anot jo, buvo aptartas sunaikintos Ukrainos infrastruktūros, pirmiausia energetikos, atstatymas, tolesnės sankcijos ir teisinis spaudimas Rusijai.

„Per 300 šio karo dienų pradėjome naują Ukrainos ir JAV santykių etapą, pasiekėme tikro aljanso lygį, kuris 100% užpildytas tikru turiniu. Šiandien aš tai aiškiai pajutau mano susitikimuose, visose mūsų derybose“, – pabrėžė Zelenskis.

 

Jis padėkojo Amerikos žmonėms ir Bidenui už paramą Ukrainai ir supratimą. Zelenskis taip pat išreiškė viltį, kad JAV Kongresas priims finansinės paramos Ukrainai paketą, kurio suma sieks beveik 45 mlrd.

„Ačiū už tokią didelę paramą. Kiekvienas doleris tokios JAV investicijos, ginant laisvę, reikš realų ir apčiuopiamą pasaulinio saugumo padidėjimą“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()