Sukurtas lazeris, naikinantis moskitus (Video)  (19)

Kompanija „Intellectual Ventures“ pademonstravo lazerinį prietaisą, skirtą naikinti maliarijos platintojams - moskitams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš kūrėjų – astrofizikas Lovelas Vudas (Lowell Wood) Šaltojo karo metais dalyvavo kuriant lazerinius ginklus, skirtus numušti balistinėms raketoms, ir pripažįsta, kad tai dalinai įkvėpė ir kuriant šį prietaisą.

Kitas kvėpėjas buvo Bilo ir Melindos Geitsų Fondas, skyręs paramą kovai su maliarija. Vertinama, kad nuo maliarijos kasmet miršta beveik milijonas vaikų.

Panašių mėginimų buvo ir anksčiau, tačiau „Intellectual Ventures“ prietaisas išsiskiria tuo, kad jis pagamintas iš detalių, kurios visos buvo įsigytos populiarioje interneto aukcionų svetainėje „Ebay“, ir jos kainavo tik apie 50 JAV dolerių.

Jis gali atskirti moskitus nuo drugelių, taip pat atskirti moskitų lytį – tik patelės gelia žmones ir taip platina ligą. Jos atskiriamos pagal tai, kad mojuoja sparnais lėčiau nei patinai.

Lazeris gali „nušauti“ nuo 50 iki 100 moskitų per sekundę. Tolesniuose planuose – sukurti tokių lazerių užtvaras aplink namus, taip pat panaudoti pasėlių apsaugai, taip pakeičiant pesticidus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)