Koks ryšys tarp matematikos ir haliucinacijų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarkizasBarabasas 2010-02-18 18:43
Ar galima teigti, kad tinklainėje matome dvimatį vaizdą, jeigu suvokiame ir "gylio" reikšmę, atstumą? Negi jie daro prielaidą, kad aš matau kažkokią nuotrauką ir iš jos "spėju" kiek metru iki kurio objekto yra? Damn.. niekada į galvą neatėjo ;o Kažkaip visada įsivaizdavau, kad akis veikia panašiai, kaip veidrodiniai atspindžiai (vienodai nutolsta nuo veidrodžio tiek objektas tiek jo atvaizdas)
tikman 2010-02-18 19:40
Nu kad nuo marichuanos atsirastų haliucinacijos,dar neteko girdėti nebent ten jau kažką nerealaus pešia ir tai,net gerai persirūkius,nebūna haliucinacijų,būna tik vaizdas,tarsi,iš taškelių mažų sudėliotas. Bet įdomu ką ten rūkė,kad sukeltu haliucinacijas,norėčiau ir aš pabandyti
Nerijux 2010-02-18 19:56
Salvia divinorium Ten būna tokių "haliucinacijų" P.S. Ir kodėl tai haliucinacijomis vadina... Juk tai nieko bendro su haliucinacijomis neturi, tai lyg ir į kita erdvę papultum...
tikman 2010-02-18 19:59
tai Salvia šeip nėra MARICHUANA 8)
Uogiukas 2010-02-18 20:40
nekalbant apie įdomumą, vienintelė kita man į galvą šaunanti mintis yra dirbtinio intelekto kūrimas, bet kam tam intelektui haliucinacijos?
JAULER 2010-02-18 21:09
Šiuo atveju šitos haliuconacijos nelabai turi paskirties, tai tiesiog tos V1 smegenų srities fail`o pasekmė.
Nerijux 2010-02-18 22:20
Pasikartosiu- tie vaizdiniai, kurie matomi pavartojus LSD, psilocybiną ar meskalina- ne haliucinacijos. Tai kažkas kita. Haliucinacijos- tai, kai matai ar girdi to, ko nėra, o tie vaizdiniai arba iškreipia pasaulį (labiau panašu į iliuzijas), arba visai numeta į kitą erdvę, kuriame šis pasaulis nebeegzistuoja (tiesa pasakius net savasis ego išnyksta).
iusegun 2010-02-19 00:55
t.b. ne haliucinacijos, o vizualizacijos. Vizualizacijos - tai tik iskreipto (realaus) vaizdo matymas, kai tuo tarpu haliucinacijos - nesamu objektu, garsu matymas girdejimas.
mindevas 2010-02-19 08:35
Labai nudžiugino straipsnis, nes pagaliau pradėjau įsivaizduoti kas tie vaizdiniai ir kad jų kilmė yra tyrinėta ir žinoma. Nedžiugina tik tai, jog jų susidarymo priežastys parašomos kaip narkotikų ar priešmirtinės būsenos padariniai. Matau aš tas formas, daktaram esu sakęs, bet tik pasižiūrėdavo į mane patylėdavo, po to patardavo pailseti ir viskas, tai taip ir likdavau nieko nepešęs. Taigi, vaizdinius matau tik tamsoje (nebūtinai aklinai tamsu), visuomet susidaro stagiai prabudus ir atsimerkus. Matoma forma geometriškai simetriškas rutulys dažniausiai, būna ir kubų, paviršius smulkus ir labai sudėtingas, sunku patikėti, kad smegenys tai sukuria, jei paprašytų kas nupiešti to paprastai tikrai nepadaryčiau. Sunku pasakyti ar tai haliucinacija ar vaizdinys.. garso nėra:) vaizdas nespalvotas, forma tarsi iš tamsos ir šešėlio sudaryta, tačiau erdvinė ir jaučiama taip, kad sklendžia arba kybo šalia kaip balionas:) Taigi kaip ir išvada būtu jog tai smegenų persikrovimas, jei miego metu jos būna labiau atsijungusios nei paprastai, staigiai atsikeliu, įsijungia ir duodą vaizdų. Visgi būtų įdomu jei atsirastu kas su tuo susidūrę, parašytų ar pakomentutų iš savo pusės. Narkotikų nevartojų, grybukų irgi nevalgau prieš miegą taigi "delfi" stiliaus komentarus pasilaikykit sau.
Giedriusd 2010-02-19 10:40
MarkizasBarabasas >>> gyli tu jauti, nes kiekviena akis ziuri is skirtingo kampo ir pateikia skirtinga vaizda smegenims, kuriose is ju jau yra suformuojamas vaizdas pagal kuri tu jauti gyli. Pamegink pajausti gyli su viena uzmerkta akimi, jausmas panasus kaip ziurint i nuotrauka. Ypac tai pasireiskia, jei kazkas tau pvz rodys dvi rankas ar kokius objektus ir tau reikes pasakyti kuris arciau.
rwc 2010-02-19 17:09
, nes nenoriu gąsdinti, užsiimti šarlatanavimu, ir juolab nesu oftalmologijos ar smegenų veiklos specialistas. Tik viena padrika asociacija.
Manvydas 2010-02-19 19:03
Prie ko čia marihuana?Ji nėra haliucinogenas.
influenza 2010-02-19 23:58
Didžiosios smẽgenys (cerebrum) MedŽ98, o ne didieji smegenys! Smegenys yra moteriška giminė!