JAV mokslų akademija: skandalai ir ginčai dėl klimato kaitos pakenkė mokslininkams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-02-22 21:59
Ledynai istirpe ir vel susale buvo jau daugybe kartu tai nemanau kad sykarta bus kas nors baisaus o mokslininkai labai perdejo sakydami kad kad cia katastrofa.. Matomai velgi amerikiecia papirko gausybe mokslininku kad sie tvirtintu jog ateina totalinis atsilimas
gedas 2010-02-22 23:23
ir visi psichologiškai buvo spaudžiami mažinti co2 emisijas ir kitokį brudą. nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.
Petriukas 2010-02-23 04:21
co2 ir kitokį brudą? kokį brudą? niekas nekalba apie pesticidų, "maistinių chemikalų", nitratų ir milijonų kitų nuodingų chemikalų emisijų mažinimą. kalbama tik apie co2, o co2 - mažiausiai žalingas teršalas iš visų. nesuprantu kur tu matai čia logiką. sumažinus co2 emisijas nesugražinsim išnykusias ryšis, sumažinus co2 miškai stebuklingai neataugs. ne co2 sukėlė dirvožemio erozija, ir visos ekosistemos užteršimą pramoniniais chemikalais, sunkiaisiais metalais. gal net priešingai, daugiau co2, daugiau maisto augalams ir medžiams, šiek tiek greičiau jie atauga. šiltesnis klimatas dar pagreitintų ekosistemos atsigavimą ir savaiminį apsivalymą. tik džiaugtis reiktų kad motulė gamta pati tvarkosi ir pagalbos neprašo. bet čia kaip ir su farmacininkais, sveikas žmogus - nepelningas. reikia susargdint, ir neleist pasveikt. tai turbūt panašų verslo planą bando prasukt su visu pasauliu.
Tir4elis 2010-02-23 10:31
Na kodėl taip? Kalba, net labai kalba, tik nelabai kas klauso, nes žiniasklaidai ir abiejų pusių fanatikams parankiau griebtis ko nors, labiausiai akivaizdaus. Taip ir gaunasi "mišrainė". O dėl CO2, tai nėra toks nekaltas dalykas kaip sakai. Kaip yra sakoma, ko per daug, tas nėr gerai. Tik tiek negerai, kad per beveik betikslius pastarojo meto debatus visiškai baigiama pamiršt, kad Baltijos jūroje baigia suirt konteineriai su vokišku cheminiu ginklu, va čia tai įmanoma tokia "kiaulystė", kad visiems gyvenantiems pakrantėse tikrai bus pašvilpt ar čia klimatas šyla, ar šąla..
Ričardas 2010-07-11 18:15
Tikrai,mokslininkai visuomenei nekelia pasitikejimo,gaila,kad visi tyrimai pastatyti ant materializmo kortos.
kionig 2010-07-11 18:27
Siaip tai tyrimus galetu daryti universitetai, kadangi darydami tyrimus jie negaletu klastoti duomenu, kitaip savo varda susigadintu.