Zambijoje rastas 1,2kg svorio smaragdo kristalas  (1)

Antradienį brangakmeniais prekiaujanti bendrovė „Gemfields“ pranešė, kad Zambijoje Kagemo brangakmenių kasykloje rado „išskirtinį“ 6225 karatų smaragdo kristalą, praneša telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės pranešime teigiama, kad smaragdas rastas vasario 5 d. įprastinių kasinėjimo darbų metu ir šiuo metu jį tiria „Gemfields“ ekspertai, kad būtų galima geriau suprasti jo vertę ir svarbą. Smaragdas dėl išskirtinio savo dydžio ir „World Land Trust“ organizacijos vykdomo „Laukinės gamtos dramblių koridorius projekto“, kuriame dalyvauja ir „Gemfields“ bendrovė, garbei buvo pavadintas „Insofu“ (tai šiame regione gyvenančios vietinės bemba genties kalba reiškia „dramblys“).

„Gemfields“ atstovai teigia, kad jų ekspertai „ir toliau tęs brangakmenio vertinimą iki bus priimtas koks nors galutinis sprendimas dėl jo ateities“. „Tai unikalus radinys. „Insofu” yra nuostabios spalvos ir gero skaidrumo. Dėl jo dydžio, sodrios spalvos ir tankaus biotito sluoksnio sunku pažvelgti giliau į brangakmenio vidų. Vis dėlto, visi požymiai rodo, kad smaragdo branduolys yra gana geras ir kad jis turėtų duoti daugybę nemažo dydžio apdirbtų brangakmenių“, - teigė „Gemfields“ vadovas Ianas Harebottle.

Manoma, kad didžiausias smaragdo konglomeratas 1974 m. buvo rastas Brazilijoje, Karnaiboje. Tai buvo neįtikėtinas 86136 karatų natūralus berilio masyvas, kuris vėliau įvertintas 1120080 JAV dolerių (apie 2,8 mln. Lt). Didžiausias kada nors rastuas pavienis smaragdo kristalas yra vienoje Kolumbijos kasykloje rastas 7025 karatų smaragdas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: