Vokietijoje paskelbti sovietų karių aukos atsiminimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sloth 2010-03-01 19:52
Na, dar filme "Hitler in Colour" buvo cituojami vokietijos moterų prisiminimai, kaip sovietų generolai leido savo kariams atsipūsti ir pasimėgauti pergale - eiti iš namo į namą ir prievartauti visas moteris. Buvo pasakojama, kaip visos moterys kitą dieną apie tai net nešnekėjo ir pamynusios savo savigarbą turėjo žiūrėti į tuos pačius karius, atstatinėti sugriautą miestą.
Petriukas 2010-03-01 20:37
kokia tauta tokia ir tos tautos armija.
uodas 2010-03-01 21:28
o kuri armija neprievartavo moteru uzkariaudama? pasakykit man nors vieninteli atveji.
Analog 2010-03-01 21:33
Na nežinau kokia situacija dabar Afganistane, abejoju, kad amerikiečiai ten žagina moteris...
Petriukas 2010-03-01 21:48
visose tautose, visose armijose yra protiškai atsilikusių ir pan, visur "pasitaiko" prievartautojų. bet vienintelėj rusų armijoj moterų prievartavimas traktuojamas lyg "nacionalinė sporto šaka".
Edgaras 2010-03-01 22:08
O tu man pasakyk kuri armija sugebejo isprievartauti 2 milijonus moteru?
ACHMABINEDZADAS 2010-03-01 22:13
Keistas valdžios požiūris, visi žino apie sovietų "žygdarbius" bet jie vistiek neigia viską, nors kartą pripažintų ir atrodytu rimčiau, o ne dabar kaip maži vaikai. Vokiečiai pripažino savo nešvarius darbelius ir nieko neatsitiko, niekas žvėrimis jų nelaiko.
gabus 2010-03-01 22:25
Ta, kurioje yra drausmė ir aukšta moralė. Tada pasitaiko tik pavieniai atvejai. Pavyzdys - tas pats Vermachtas.
Arns 2010-03-01 22:43
Na istorija kalbą ką kitą, tačiau kai esi praplautomis smegenimis...
vitaltrix 2010-03-01 23:16
Na rusijos armija ir tada ir dabar yra tik driskių ir laukinių gauja,apie jų moralę ir discipliną negalima pasakyti nieko gero. Nors JAV armija irgi nepasižymi drausme,bet rusijos armijos pagal debilizmą neaplenks niekas.Iki civilizuotų žmonių jiems dar labai toli. Ir Arns,negi tau moka kad tu taip gini rusiją-kad ir kas būtų sakoma.Pagal tave ten tikras rojus buvo ir bus.Elgiesi kaip tikras užkietėjes bolševikas-bet kokia priešinga nuomonė yra smerktina,ir tiesa yra tik viena-TAVO. Klausimas dar kam labiau praplautos smegenys-atsibusk.
enternald 2010-03-01 23:40
O gal ten daugiausiai protiškai atsilikusių...
DJ_LFS 2010-03-02 00:01
Va! pagaliau ir sovietiniu fasistu nusikaltimai viesinami, beja man dabar tapo aisku kodel vokieciai taip su ruskiais draugauja - vienas kraujas
Tas_pac 2010-03-02 01:09
Prievartavimai Berlyne dar ne viskas. Daug baisiau tai aks dėjosi Rytprūsiuose (dabar Kaliningrado sritis). Stalino žodžiai: "Sumindžiokite fašistinį žvėrį jo urve. Sulaužykite germaniškųjų moterų rasinį pasididžiavimą. Pasiimkite jas sau, kaip savo teisėtą grobį. Žudykite, narsieji raudonarmiečiai!". Daugiau rasite čia: http://www.antraspasaulinis.net/e107_pl ... ontent.899 Tokių žiaurumų turbūt nuo barbarų laikų niekas nebuvo rengėjas. Vokiečiai bent pripažįsta visus nusikaltimus kuriuos padarė. Norėčiau tave išvadinti kvailiu, bet tiek to. Prima tavo nesąmonė ta kad nei vokiečiai nei sovietai nebuvo fašistai. Fašistai buvo italai, bet jie genocidų nevykdė ir karo nusikaltimais nepasižymėjo. Tiesiog sovietai visus savo priešus pradėjo fašistais vadinti. Antra tavo parašyta nesąmonė tai yra sulyginimas sovietų ir vokiečių. Viskas ką sovietai matė tai buvo skurdas represijos ir pilietiniai karai. Retas buvo išsilavinęs ir kultūros matęs. Ir netgi sovietams laimėjus karą nebuvo kalbama apie tokio pobūdžio vokiečių nusikaltimus. Kai propaganda iš musės dramblį nulipdyti mėgdavo, kad tik labiau apjuodintų. Manai vokiečiai su malonumu dirbo koncentracijos stovyklose? Nebuvo pasirinkimo, paskyrė, atsisakysi į juodąjį sąrašą pakliūsi, o į tavo vietą pastatys kitą. Buvo duodami nurodymai kiek žydų reikia išžudyti ir panašiai. Geriau pasidomėtum kiek vokiečių dėl nuolatinio beginklių žmonių žudymo prasigėrė, dezertyravo, nusišovė, išprotėjo. Nustebtum.
DJ_LFS 2010-03-02 02:10
manai lietuviai su malonumu sibire dirbo? rusai daugiau zalos pridare - protingiausius zmones isveze mirt, priekvaisius paliko ir dar savu dunduku priveze, o paskui stebites ko tokia visuomene, auklet reikia ir nuo mazens patriotizma ugdyt, ba baisu kas daros, pilni forumai: "tik Lietuvoje sitaip", tik Lietuvoje anaip" ir t.t. slykstu skaityt
Arns 2010-03-02 09:28
tai va tokių kaip tu, komentarus šlykštu skaityti. Visas tavo patriotizmas, tai paimti lazdelę ir užmušti rusiuką, žyduką ar dar ką... O privežti jie privežė taip pat, kaip dabar mes į Angliją, Airiją ar Ispaniją savus lietuvaičius vežame, tad nesupranti ką pats šneki. Beje, kas dėl tavo paminėtų komentarų. Didžioji dalis apšmeižia Lietuvą ir sako, "kai užaugsiu, vyksiu gyventi į Ameriką" ir pan. Tai vis dar juodina Lietuvą sovietiniai žmonės?
modis 2010-03-02 10:07
Arns tavo betkokia nuomone menkina vien tavo avataras, nes turi uzsidejes emblema prievartos imperijos, kuri nuzude daugiau zmoniu pasaulyje per visa istorija nei BETKURIS karas. Ir dar joje bandai rasi kuo didziuotis.
Hmz 2010-03-02 10:14
Azuolas 2010-03-02 10:26
Nereikia čia tik visokių nesąmonių apie "rusai(ar kita tauta) prievartauja/neprievartaja daugiau/mažiau". Prievartauja visi kareiviai. Ateina naciai - viską išprieartauija. Paskui išvaro nacius rusai - irgi viską išprievartauja. Realybėje karas kiek skiriasi nuo visokių propagandinių jav filmų. Neskatai laikraščių? http://www.balsas.lt/naujiena/16282/jav ... sciu-irake nors bendrai čia Irake, afganistane gal visi dori kareiviai
cukrius 2010-03-02 13:02
Neblogai... palygino priverstini iškeldinimą ir savanorišką emigraciją, net nesiruošiu atsižvelgt į smulkmenas ir išsakyt skirtumus tarp sibiro ir anglijos, nes manau pats susiprasi. Realiai ponas visiškai neaišku ką jūs čia norėjot pasakyt, taigi darau išvada, kad jums tiesiog trūksta dėmesio. Todėl siūlau visiems šio puslapio diskutuotojams nekreipti dėmesio į šį poną kuris nesugeba suregzti normalaus faktais pagrįsto sakinio. Jis tėra mažas internetinis trolis. http://lt.wikipedia.org/wiki/Trolis_%28internete%29 Trikdantis trolis Trikdančio trolio veiksmai gali būti įvairesni: Su pokalbio tema niekaip nesusijusių pasisakymų įterpimas, bandant nuvesti diskusiją nauja kryptimi. Įvairios asmeninės atakos. Žinutės, pateikiančios asmeninę nuomonę kaip visuotinai priimtus faktus, nesirūpinant nei analize, nei įrodymais.
Arns 2010-03-02 13:16
Neblogai, neblogai... Tik retas karas trunka ištisus šimtą metų, tad LABAI palyginamus dalykus lygini... Beje, koks tavo išprusimo lygis, parodo komentaras. Tiksliau komentaro nebuvimas. Lyg kaimo davatkėlė "ir kaip šitai galima leisti?" cukrius, skaityti išmokti. Aš kalbu apie rusakalbius Lietuvoje. Dar pasakyk jog juos ištrėmė čia, pas mus