Rasta vinis, naudota Kristaus nukryžiavimui?  (18)

Atokiame forte buvo rasta vinis, savo amžiumi siekianti Kristaus nukryžiavimo laikus. Manoma, kad šis fortas kažkada buvo Tamplierių ordino tvirtovė, praneša „Telegraph“. Manoma, kad keturių colių (10 cm) vinis buvo viena iš tūkstančių vinių, naudotų nukryžiavimams Romos imperijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Archeologai mano, kad jos amžius siekia pirmąjį arba antrąjį mūsų eros amžių. Vinis buvo rasta praėjusią vasarą dekoruotoje dėžutėje forte, esančiame mažoje Ilheu de Pontinha saloje netoli Madeiros krantų. Manoma, kad Pontinha priklausė Tamplierių riteriams. Šis religinis ordinas buvo dalis krikščionių pajėgų, užėmusių Jeruzalę Kryžiaus karų metu XII amžiuje. Šie riteriai minimi Dano Browno bestseleryje „Da Vinčio kodas“.

Archeologo Bryno Walterso teigimu, stebėtinai gera geležinės vinies būklė leidžia manyti, kad ji buvo itin gerai saugoma, lyg būtų svarbi relikvija. „Jos amžius siekia pirmąjį ar antrąjį amžių“, – sakė jis „Daily Mirror“. Nors būtų galima tikėtis, kad jos paviršius bus „nelygus ir šiurkštus“, tačiau, jo teigimu, šios vinies paviršius yra lygus. Jis teigia, kad daugybė žmonių prižiūrėjo šią vinį per amžius, o ant jų rankų esanti rūgštis suteikė jai „savotišką apdailą“.

Didžiosios Britanijos Tamplierių riteriams („Knights Templar of Britannia“) priklausantis Christopheris Macklinas teigia, kad šis atradimas yra „labai reikšmingas“. Jo teigimu, Tamplierių riteriai galėjo manyti, kad tai buvo viena iš vinių, naudotų Kristaus nukryžiavimui. Vinis buvo rasta kartu su trijų žmonių griaučiais ir trim kardais. Ant vieno iš kardų buvo išraižytas Tamplierių ordino kryžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)