Britų meteorologai atsisakė ilgalaikių prognozių  (9)

Didžiosios Britanijos Meteorologijos tarnyba "MetOffice" patvirtino atsisakanti ilgalaikių oro prognozių, pranešė „The Register“. Pasak jos atstovų, toks sprendimas priimtas dėl itin didelės kritikos, susijusios su prognozių tikslumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad naujausios ilgalaikės Meteorologijos tarnybos prognozės buvo tokios klaidingos, kad net BBC, 88 metus bendradarbiavusi su „MetOffice“, esą svarsto galimybę orų prognozes pirkti iš jos konkurentų, pavyzdžiui, bendrovės „Accuweather“. Pavyzdžių, pasak leidinio, toli ieškoti nereikia: D. Britanijos Meteorologijos tarnyba prognozavo, kad 2009 m. vasara šalyje bus saulėta ir nelietinga, tačiau praėjusią liepą lijo smarkiausiai nuo pat 1914 metų. Ši žiema, anot britų meteorologų, turėjusi būti gana švelni, tuo tarpu ji buvo šalčiausia per 30 metrų.

„MetOffice“ atstovai, reaguodami į viešai reiškiamą kritiką, kad, nepaisant visiškai klaidingų prognozių, čia dirbantiems meteorologams už gerą darbą per praėjusius 5 metus sumokėta daugiau nei 12 mln. svarų premijų, pranešė nutraukiantys sezonines prognozes, kurios buvo skelbiamos 4 kartus per metus. Dabar čia dirbantys britų sinoptikai sudarinės prognozes tik ateinančiam mėnesiui, kurios bus tikslinamos kiekvieną savaitę. „MetOffice“ atstovų teigimu, Didžiosios Britanijos orus prognozuoti esą yra itin sunku dėl šios šalies geografinės padėties ir teritorijos dydžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)