Sparčiai artėja naujas didžiulis karas: paruoštas išsamiausias invazijos planas, nustatyta 3000 taikinių, skubiai ieškomi sąjungininkai Europoje  ()

Izraelio ministras pirmininkas lankosi Paryžiuje. Tai pirmas Benjamino Netanyahu vizitas Prancūzijoje po jo sugrįžimo į valdžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano klausimas turėtų iš esmės dominuoti diskusijose su prezidentu Macronu. Izraelis ieško sąjungininkų, kurie paremtų jo ambicijas konflikte su Teheranu.

Izraelis baiminasi, kad jo pikčiausias priešas Irano Islamo Respublika sukūrė branduolinį ginklą. Izraelis nori sudaryti karinę koaliciją, ypač su Vakarų valstybėmis, siekdamas smogti ajatolos režimui.

Ant popieriaus viskas paruošta. Izraelis labai išsamiai išstudijavo savo strategiją pulti Iraną. Buvo nustatyta apie 3000 taikinių, šalis nori greitai imtis veiksmų.

„Tačiau nėra jokios kalbos, kad Izraelis vienas stos į mūšį“, – teigia diplomatinis šaltinis.

Tas pats šaltinis paaiškina, kad Izraelio idėja yra rasti sąjungininkų. Karinė koalicija suburtų Prancūziją, JAV ir, idealiu atveju, kelias arabų šalis: tam tikras Persijos įlankos monarchijas, kurioms Islamo Respublika taip pat kelia grėsmę.

Šis aljansas turėtų atgrasantį vaidmenį. Izraelis puola Iraną, bet Teheranas nekeršija, nes tai būtų karo paskelbimas kelioms šalims vienu metu.

Iki tol Paryžius ir Vašingtonas kategoriškai atmetė šią galimybę, pirmenybę teikdami diplomatiniam sprendimui su Iranu, atskleidžia su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis. Tačiau situacija pasikeitė.

 

Pirma, atrodo, kad Irano branduoliniam susitarimui iškilo pavojus. Tada Izraelis pasistengė atsidurti Vakarų stovykloje, Rusijos ir Ukrainos konflikte. Izraelis teigia planuojantis ginkluote remti Kyjivą kare prieš Maskvą.

Benjaminas Netanyahu taip siunčia žinią vakariečiams: palaikau jus jūsų kare prieš Rusiją, palaikykite mane kovoje su Iranu. Štai ko jis siekia Paryžiuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(8)
(90)

Komentarai ()