Išrasta skausmo nesukelianti injekcijų adata  (10)

Japonijoje išrasta skausmo nesukelianti medicininė adata, pranešė „Telegraph.co.uk“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jos išradėjo, Kioto Farmacijos universiteto profesoriaus Kanji Takados, naujasis medicininis švirkštas – 1,5 cm skersmens apvalus „lustas“, kuriame yra 300 mikroadatų. Šis prietaisas gali suleisti vaistus pacientams neprasiskverbdamas pro odos sluoksnį.

Mikroadatėlės įsminga į odą tik 0,5 mm, po to jos ištirpsta ir paskleidžia vakciną, todėl pacientai nejaučia jokio skausmo. Pasak profesoriaus, šis prietaisas gali būti naudojamas su bet kokio tipo vakcinomis. Kadangi toks švirkštas visiškai neskausmingas, žmonės nebijos skiepytis, mano jis.

Anksčiau tirpstančias mikroadatas buvo bandoma pagaminti iš cukraus, tačiau tokie bandymai buvo nesėkmingi, nes jos ištirpdavo 100 laipsnių temperatūroje. Po 6 eksperimentavimo metų profesorius K. Takada pakeitė cukrų vandenyje tirpstančiu polimeru, kuris ima skystėti įvestas į epidermį – išorinį odos sluoksnį. Tokių mikroadatų paskleista vakcina patenka į kraujo cirkuliavimo sistemą.

Pranešama, kad mokslininko išrastas naujasis injekcijų prietaisas Japonijos ligoninėse bus pradėtas naudoti per artimiausius 2 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)