Mokslininkai prabilo apie depresijos naudą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TEKNOIST 2010-03-14 20:13
Geriausias vaistas pries blogas mintis apie jas tiesiog negalvoti , jej neiseina ! Meditacija tikrai pades , ajsku neiskarta , o po min 5 , 6 menesiu praktikos !
Separatistas 2010-03-14 20:45
atsimenu kažkada daktare išrašė vaistų nuo depresijos, tai tik vieną tabletę suvartojau.. kitas nuleidau į kanalizaciją kažkaip pagalvojau, kaip gali kažkokia tabletė išspręsti mano problemas ? Ir dėl analitinio mąstymo tiesa parašyta
Justin999 2010-03-14 20:59
Geriau ir nesigirtum tokiais dalykais...
Valdas1 2010-03-14 21:02
paimkit popieriaus lapa rasikli ir pabandykit uzrasyt ka jauciat kai depresija uzklumpa, štai jums antidepresantai
blizzard 2010-03-14 21:19
Daug tiesios šitame straipsnyje, pastebėjau kad kaip sirgau depresija labiau į viska gilinausi, o dabar net baisu atrodo, kad atmintis suprastėjo, neatkreipiu dėmesio į mažiau reikšmingus dalykus ir t.t. greičiau viską pamirštu.. depresija turi gerą įtaką, šitą pastebėjau jau senai, tik vat straipsnis pateikė įrodymų
mnv 2010-03-14 21:34
True, true... O gal cia labiau tiktu
Sloth 2010-03-14 21:36
Na, kas dėl meno, tai gryna tiesa. Kai būna liūdna nuotaika žymiai dažniau norisi užsiimt kūrybine veikla. Tas pats ir su protine. Kai būnu "smarkiai" liūdnas tada visiškai netraukia game'inimas ir pan veikla, labiau norisi spręsti kokius nors galvosūkius ( amnesya ) ar kažką kurti.
lape 2010-03-14 21:44
Ir iš vis - depresija jokia liga. Tiesiog bloga nuotaika ir tiek, o tai biznieriams blogai - mažai perka tokie žmonės, tai ir prigalvojo antidepresantų. Ir dar kartais prievarta juos girdo.
Belzebubas 2010-03-14 21:50
Manau tu ir dauguma jūsu nežinot kas ta depresija. Man jos nebuvo, bet dėdei buvo, tai žinau kad pačiam iš jos liuno neįmanoma ištrūkti, o tiks su visu artimųjų pagalba. O jus kalbat tiesiog apie bloga nuotaika
Mitas 2010-03-14 22:03
Nu joo... 1, 2, ir depresija ištirta. Ką tik supratau, kodėl pas mus nėra tokių mitingų kaip Graikijoje. Matyt, lietuviai tikrai paskendę depresijoje, dėl to sugeba racionaliai mąstyti ir priima tokius protingus sprendimus. Dabar rimtai, apie depresiją galit paskaityti ir čia: http://lt.wikipedia.org/wiki/Depresija Iš tikrųjų, jei norisi geriau visą tą dalyką pažinti, patariu susirasti ir perskaityti keliatą rimtų knygų apie žmogaus psichologiją. Dar geriau - susirasti depresija sergančių žmonių ir su jais pabendrauti.
Mitas 2010-03-14 22:05
Pritariu.
blizzard 2010-03-14 22:39
jo bet tik nepatyrias depresijos žmogus tikrai žino kad dauguma iš čia esančių nėra jos patyręs man tai kaip tik atrodo kad dauguma internete laisvalaikį leidžiančių žmonių yra patyrę depresiją.. ir depresijai patirti nebūtinas koks nors sukrėtimas gyvenime, tai tik gali ją paskatinti, bet tai nėra būtinumas. Pažįstu ir aš žmonių kurie serga depresija. pažystu ir tokių kurie našlaičiais liko bet neserga depresija, taip kad.. Beje tam įtakos turi charakterio bruožai..
bert77 2010-03-14 22:55
jei kas nori but tikrai laimingesniu ir kad niekados neuzkluptu depresija, labai siulau pasidometi Lester Levensonu ir Hale Dwoskinu(Levensono mokinys). Galima torentuose ar kitur rasti ju knygu ir audios(ypac puikus audios yra grynai kur kalba Levensonas). Viskas yra angl. kalba. Tikrai siulau nepagaileti siek tiek laiko ir pasidometi, nes tai puikiausias dalykas, koki tik esu rades
Polipeptidas 2010-03-14 23:03
Depresija, nesirgau, ar sirgsiu nežinau, laikas parodys, bet turbūt ne. Žinoma, kartais užklumpą bloga nuotaika, bet dažniausiai, pats sugebu tą nuotaiką susigadinti, be taip pat gaaliu ir greit pataisyti. Ir šiaip, optimistinis požiūris į gyvenimą yra geriausias vaistas nuo visų lygų
Separatistas 2010-03-14 23:39
Na o kas valdo mūsų šalį tai nelabai gerus sprendimus priima, iš to išplaukia kad jie tikrai neserga depresija .. o kodėl ? Matyt mėgaujasi gyvenimo turtai ir su kitais dalintis nesiruošia ;D supratot apie ką..
TEKNOIST 2010-03-15 00:21
Nuo depresijos reikia gydytis antidepresantais arba tiesiog apie ja negalvoti as tai sirgau kokia savaite laika ! tai galvoji , tai galvoji kad ant visko ragas , naktim nemiegi vien apie tai ir galvoji koks tu beviltiskas ir panasiai , bet po savaites supratau kad yra milijonai zmoniu visam pasauly kurie gyvena be koju arba be ranku arba neturi vandens atisgert arba kiekviena diena neturi ko valgyt ir ajna i miskus uogas rinkt , arba i dykumas gyvaciu gaudyt ... ir chebra neserga depresija , nes turi del ko gyvent ! del ko jiem reikia ismaitinti seima ar panasiai .. tai vo kaip ta supratau iskarta depresija pradingo , nors tai buva labai silpna depresija , bet visgi depresija ... tai va pritariu va tiem komentatoriam ... Ir iš vis - depresija jokia liga. Tiesiog bloga nuotaika ir tiek, o tai biznieriams blogai - mažai perka tokie žmonės, tai ir prigalvojo antidepresantų. Ir dar kartais prievarta juos girdo. Manau tu ir dauguma jūsu nežinot kas ta depresija. Man jos nebuvo, bet dėdei buvo, tai žinau kad pačiam iš jos liuno neįmanoma ištrūkti, o tiks su visu artimųjų pagalba. O jus kalbat tiesiog apie bloga nuotaika
pomidoriukas 2010-03-15 16:33
Labai geras straipsnis. Aš irgi nemanau,kad tabletė ir "chemija" gali pakeisti kažką žmogaus natūralioje psichologinėje būsenoje. Čia tik medikai nusiplauti rankas nori, bet nepadėti žmogui. Kažkodėl prisiminiau tokias nuogirdas kai homoseksualumą anksčiau (dar kartais net ir dabar) norima "pagydyti" tabletėm.Na,bet čia tik tarp kitko. Na, viską susumuojant, jaučiuosi žymiai geriau, nes (spėju) man depresija yra nuo prigimties tai smagiau žinot, kad tai turi ir pliusų,o ne tik smerkiama visos visuomenės, kaip dauguma daro.
Kaukas 2010-03-15 17:23
Vaikai, pries pezedami nesamones, kad chemija ir tabletes nieko nepadeda, bent jau pasiskaitykit apie toki daikta, kaip serotoninas. Ir aplamai jei jau chemija negali zmogaus psichikos paveikt, tai narkotiku ar alkoholio prisirijus kaifas turbut tik vaizduoteje? Mokyklas is pradziu bent pabaikit tam, kad igyt pakankamai proto nesijaust protingesniais uz mokslininkus ir gydytojus.
TEKNOIST 2010-03-15 17:33
#????
KarolisS 2010-03-15 17:47
Jiems savaitę būna bloga nuotaika ir jie jau įsivaizduoja, kad baisia depresija serga (ir daug žmonių taip elgiasi), po to savaime praeina ir tada jau įsivaizduoja, kad įveikė depresiją be jokių vaistų, kone supermenais pasijaučia. Ir išvis dauguma nelabai žino ir įsivaizduoja, kas ta depresija yra, mat daugeliui dvi dienos blogos nuotaikos jau depresija.