Kūdikiai turi įgimtą gebėjimą šokti (Video)  (4)

Naujas tyrimas parodė, kad kūdikiams patinka ritmas. Paaiškėjo, kad kūdikių gebėjimas šokti yra įgimtas, praneša „Live Science“. Tyrimas parodė, kad kūdikiai reaguoja į muzikos ritmą ir tempą, klausydami muzikos. Muzikos klausyti jiems labiau patinka nei klausyti kalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo, kuriame dalyvavo 120 kūdikių (nuo 5 mėn. iki 2 m. amžiaus), rezultatai leidžia manyti, kad žmonės gimsta, turėdami polinkį ritmiškai judėti, reaguodami į muziką.„Mūsų tyrimas leidžia manyti, kad kūdikių reakciją sukelia muzikos ritmas, o ne kitos jos savybės, pavyzdžiui, melodija, – teigia mokslininkas Marcelis Zentneris, Jorko universiteto (Anglija) psichologas. – Mes taip pat atradome, kad kuo geriau vaikai sugebėjo suderinti savo judesius su muzika, tuo daugiau jie šypsojosi.“

Norėdami patikrinti vaikų polinkį šokti, mokslininkai kūdikiams grojo klasikinės muzikos, ritmiškos muzikos ir vaikų kalbėjimo įrašus ir filmavo tyrimo rezultatus. Jie taip pat įdarbino profesionalius baleto šokėjus, kurie analizavo, kaip gerai vaikai suderino savo judesius su muzika.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)