Dar vienas smūgis rusams: paaiškėjo, ką klinikos Europoje ir JAV tyliai daro su pacientais iš Rusijos  ()

Klinikos Europoje ir JAV masiškai atsisako padėti pacientams iš Rusijos Federacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos ir JAV klinikose rusai turi ribotą prieigą prie paslaugų, pagalbos gavimas tapo sunkesnis ir brangesnis.

„Medvestnik“ teigimu, Rusijos Federacijos piliečiai, kreipdamiesi dėl medicinos paslaugų Europoje ir JAV, susiduria su sunkumais. Atsisakymo teikti paslaugą atvejai, taip pat vėlavimas sutvarkyti dokumentus, tapo dažni.

Remiantis 2022 metų statistika, medicinos turizmo dalis iš Rusijos Federacijos sumažėjo iki 40 %.

Anot portalo, rusams dažniausiai atsisakoma teikti paslaugas Šveicarijos ligoninėse, taip pat kreipiantis į prestižinį Vokietijos medicinos centrą „Charite“.

„Nemažai Vokietijos klinikų praktiškai nustojo priimti pacientus iš Rusijos Federacijos. Jų prašymai registruojami, bet atsakymo negaunama. Akivaizdu, kad dirbama pagal vidines instrukcijas, kurios arba draudžia priimti rusus, arba reikalauja jų vizitą atidėti maksimaliai tolimiausiai datai. Todėl kritinės būklės pacientai tiesiog negali gauti pagalbos“, – kalbėjo portalo konsultantė.

Be to, yra tiesioginių įrodymų, kad Europos medicinos centrai nėra suinteresuoti bendradarbiauti su klientais iš Rusijos Federacijos. Masiškai atleidžiami rusakalbiai konsultantai ir operatoriai.

 

Procedūra, leidžianti rusams gauti medicininę priežiūrą Vokietijoje, yra labai sudėtinga. Norėdamas gydytis, Rusijos Federacijos pilietis turi kreiptis į medicinos įstaigą medicinos įstaigos vietoje. Tai lemia rimtą paslaugų kainų augimą.

Rusijos labdaros fondai taip pat neturi galimybės gauti pagalbos, įskaitant vaikus. Sutartis su jais laužo didelės JAV ir Europos klinikos, anksčiau atlikusios sudėtingiausias ir unikaliausias operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(257)
(11)
(246)

Komentarai ()