Japonijoje sukurtas ypač elastiškas metalas  (4)

Japonijoje sukurtas ypač elastiškas metalas, kurį galima pritaikyti tiek sudėtingose širdies ir smegenų operacijose, tiek žemės drebėjimų srityse esančių gyvenamųjų namų ir kitų pastatų statyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį žurnale „Science“ pasirodžiusiame straipsnyje rašoma, kad metalo elastingumas leis jam sugrįžti į pirminę formą bei suteiks papildomų savybių, pavyzdžiui, bus galima keisti jo įmagnetinimą. Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, naujasis metalas atlaiko dvigubai didesnį įtempimą nei nikelio ir titano plienas, tad gali būti naudojamas sutvirtinant kraujagysles.

„Šiuo metu širdies stentoriai gaminami iš nikelio ir titano lydinio, tačiau jų vielos diametras yra per platus, kad tą pačią medžiagą būtų galima naudoti operuojant smegenis, tad šis metalas gali būti išeitis“, – cituojamas T. Omori, vienas iš prie naujojo metalo dirbusių mokslininkų iš Tohoku universiteto Inžinerijos mokyklos. Pasak jo, ypač elastingas metalas gali būti naudojamas ir pastatų, esančių žemės drebėjimo zonoje, statybose. „Ši medžiaga gali būti naudojama ir pastatuose, esančiuose žemės drebėjimo zonoje. Vykstant žemės drebėjimui pastatai deformuojasi, tačiau ypač elastingas metalas leistų pastatui sugrįžti į pirminę formą“, – pridūrė mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: