„Nežino, ką su tuo daryti“. Lukašenką ištiko panika, Baltarusijoje prasidėjo nekontroliuojamas procesas  ()

Žmogaus teisių judėjimo „Viasna“ teigimu, Baltarusijos valdžia rimtai išsigando partizaninio judėjimo šalyje masto ir imasi žiaurių represijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, Baltarusijos partizanai nuolat organizuoja sabotažą geležinkeliuose, taip stengdamiesi padėti Ukrainai. Apie tai praneša „Sky News“.

Geležinkelių, kuriais gabenama Rusijos kariuomenė ir technika, sprogimai yra viena iš taktikų.

Naujausias atvejis – netoli Baltarusijos sostinės esančiame aerodrome žvalgybinio lėktuvo sprogimas.

„Baltarusiai neleis rusams laisvai naudotis mūsų teritorijomis karui Ukrainoje, mes norime priversti juos pasitraukti“, – žurnalistams sakė buvęs baltarusių karys Antonas, prisijungęs prie diversantų grupės.

Partizanų teigimu, jie įvykdė 17 didelių diversijų geležinkeliuose. Vietos valdžia jiems savo ruožtu grasina mirties bausme ir ilgais kalėjimo terminais.

 

Žmogaus teisių organizacijos „Viasna“ duomenimis, mažiausiai 1575 Baltarusijos piliečiai dėl savo antikarinės pozicijos buvo sulaikyti, 56 iš jų pagal įvairius kaltinimus buvo nuteisti laisvės atėmimu nuo dvejų iki 23 metų.

„Baltarusijos valdžia yra labai išsigandusi partizaninio judėjimo šalyje masto ir nežino, ką su tuo daryti, todėl imasi griežtų represijų ir bauginimo“, – sakė žmogaus atstovas spaudai Pavelas Sopelka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(14)
(135)

Komentarai ()