[ŽT] Ką tik smogė karinės JAV oro pajėgos: kas nutiko? (Video)  ()

Pentagono vadovas Lloydas Austinas patvirtino seriją smūgių Sirijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-25 [ŽT] Ką tik smogė karinės JAV oro pajėgos: kas nutiko? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 24 d. Vakarų spauda pranešė, kad JAV oro pajėgos atakavo proiranietiškas pajėgas, dieną prieš dronu-kamikadze atakavusias koalicijos karinę bazę.

Pentagono vadovas Lloydas Austinas patvirtino seriją smūgių Sirijoje ir paskelbė apie „didelio tikslumo orlaivių sviedinių“ naudojimą.

Kol kas informacijos apie oro antskrydžių rezultatus nėra. Pentagono spaudos tarnyba aiškiai nurodė, kad oro antskrydis buvo atsakas į amerikiečių kario, kuris buvo bazėje tuo metu, kai buvo įvykdytas drono-kamikadzės išpuolis, žūtį.

Praėjusį ketvirtadienį proiranietiškos pajėgos Sirijoje dronu-kamikadze atakavo JAV karinę bazę. Dėl to žuvo vienas karys, dar 6 buvo sužeisti. Vašingtonas nustatė, kad dronas buvo Irano kilmės.

Austinas pripažino, kad antskrydis buvo suderintas su JAV prezidentu. Aviacija atakavo proiranietiškas pajėgas, susijusias su IRGC.

JAV teigė, kad tikslūs smūgiai leidžia sumažinti nuostolius ir tuo pačiu apriboti eskalaciją Sirijoje.

Ne taip seniai „Reuters“ žurnalistai pranešė, kad Teheranas neatsisako bandymų atkeršyti JAV už Qasemo Soleimani pašalinimą 2020 metais. Pranešama, kad Iranui pavyko sukurti raketą, kurios nuotolis viršija 1600 km.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(12)
(94)

Komentarai ()