Du rusų kosmonautai ir JAV astronautė kosminiu laivu „Sojuz“ išskrido į TKS (Video)  (5)

Du rusų kosmonautai ir amerikietė astronautė penktadienį ryte kosminiu laivu „Sojuz“ išskrido į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), pranešė agentūros AFP korespondentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sojuz“ su kosmonautais Aleksandru Skvorcovu ir Michailu Kornijenka bei astronaute Tracy Caldwell Dyson 4 val. 04 min. Grinvičo (7 val. 04 min. ) laiku, kaip ir buvo numatyta, startavo iš Kazachstano stepėse esančio Rusijos Baikonūro kosmodromo.

Žvarbus vėjas čaižė stepes, kai įsijungė raketos varikliai, išspjovęs didžiulį ugnies ir dūmų debesį. Tuojau po to raketa pakilo ir dingo giedrame danguje.

Kosminis laivas, kuris įskriejo į orbitą, praėjus apie dešimčiai minučių nuo starto, sekmadienį prisijungs prie kosminės stoties, skriejančios maždaug už 320 kilometrų atstumu nuo Žemės.

Tiesioginėje televizijos transliacijoje iš „Sojuz“ buvo matomas besišypsantis laivo kapitonas A.Skvorcovas, virš kurio galvos skraidė žaislinė antis, praminta Kvaku.

„Laive viskas gerai“, – sakė A.Skvorcovas, tačiau vėliau ryšys su skrydžių valdymo centru nutrūko dėl statinių trikdžių.

Sekmadienį prisijungę prie TKS, „Sojuz“ įgulos nariai prisidės prie Rusijos 23–osios kosminės ekspedicijos vado Olego Kotovo, borto inžinieriaus iš Japonijos Soichi Noguchi ir amerikiečio borto inžinieriaus Timothy Creamerio.

Planuojama, kad ateinantį pirmadienį JAV erdvėlaivis „Discovery“ startuos ir pradės 13 dienų misiją. Astronautė T.Caldwell Dyson būsimąjį skrydį vadino „saldžiai karčiu“, nes „Discovery“ į orbitą pakils priešpaskutinį kartą, tačiau penktadienio rytą prieš „Sojuz“ startą laukiančiųjų nuotaika buvo pakili.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)