Teksase gimė du reti mažieji loriai (Video)  (3)

Teksaso Galvestono miesto "Moody Gardens" zoologijos sode kovo 22 dieną gimė du retų mažųjų lorių jaunikliai - patinėlis ir patelė. Mažuosius lorius nelaisvėje veisti nėra lengva, tačiau panašu, jog jų mama vardu Luyen jais rūpinasi labai atidžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suaugę mažieji loriai sveria mažiau kaip pusę kilogramo. Jie puikiai naudojasi žmogaus rankas primenančiomis priekinėmis galūnėmis ir naktimis medžioja skanius (t.y. jiems skanius) vabzdžius. Jų veisimas nelaisvėje dažnai kelia nemažai iššūkių. Iš tiesų Šiaurės Amerikoje tai yra tik penktasis atvejis per pastaruosius metus, kai nelaisvėje auginami loriai atsivedė jauniklių. “Tai toks jaudinantis įvykis", sako viena iš "Moody Gardens" darbuotojų Paula Kolvig. “Mes šiais jaunikliais labai rūpinamės ir džiaugiamės, kad jie stabiliai auga".

Šie dvyniai yra vertinas primityvios Lorinių primatų rūšies papildymas. Jie paprastai aptinkami tropiniuose Vietnamo, Kinijos ir Kambodžos miškuose. Pietų Amerikos zoologijos soduose ir kitose šios šalies gamtininkų įstaigose auga vos 75 mažieji loriai (angl. pygmy slow loris; lot. Nycticebus pygmaeus). Likusiame pasaulyje nelaisvėje jų auga mažiau kaip 200. Laukinėje gamtoje išlikusi gyvūnų populiacija nuolat mažėja dėl įvairiausių grėsmių, ir ši rūšis JAV yra įrašyta į  pažeidžiamų gyvūnų rūšių sąrašą.

Siekdami apsaugoti šį žinduolį nuo išnykimo, JAV Zoologijos sodų ir akvariumų asociacijos nariai, į kurių tarpą patenka ir "Moody Gardens", vykdo mažųjų lorių išsaugojimo programą. Jauniklių gimimas yra puikus pasiekimas, kuris įrodo, jog gyvūnus galima išsaugoti tiek laisvėje, tiek nelaisvėje.  Mažylių tėvai - motina Luyen ir tėvas Icarus - yra 10 ir 14 metų amžiaus. Jie "Moody Gardens" gyvena nuo 2004 metų. “Luyen labai dėmesinga ir tikrai gera dvynių mama", sako Kolvig. “Mažyliai į ją įsikibę išbūna didžiąją dienos dalį". Lankytojai naujuosius sodo gyventojus galės aplankyti jau kitais metais, kai bus baigtas jiems skirtų patalpų įrengimas. Lorių patelės savo jauniklius paprastai maitina savo jauniklius iki kol jie sulaukia 9 mėnesių amžiaus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: