Kauno Botanikos sodo lankytojus pasitinka ne tik žaliuojantys sodinukai, bet ir peržiemoję gyvūnai (Video)  (0)

VDU Botanikos sodas kaip pernai, vėl kviečia kartu stebėti paslaptingą ir žavų virsmą – sodo oranžerijoje iš lėliukų ritasi drugeliai. Prisijungti ir žvilgtelti galima nuotoliniu būdu, iš savo kompiuterio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienu metu prisijungti gali ne daugiau nei 10 vartotojų, jei prisijungti nepavyksta, bandykite šiek tiek vėliau. Tiesa, ne visos naršyklės rodo tiesioginį vaizdą.

Prisijungimo adresas: http://193.219.38.53:8021
Vartotojo vardas: demo
Slaptažodis: [palikti tuščią laukelį]

Į būsimų drugelių lėliukes interneto lankytojai žvilgtelėję gegužės 3 d., pirmadienį, 16 val. matė naujienos nuotraukoje įamžintą virsmo etapą.

VDU Botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė mielai sutiko pasidalinti informacija apie rodomų drugelių lėliukes ir jau išsiritusius drugelius:

„Matomos penkių rūšių drugelių lėliukės atsiųstos iš Anglijos balandžio 29 d., pirmieji išsirito jau kitą dieną, šiandien turime jau apie 20 sėkmingai išsiritusių drugelių. Jiems oranžerijoje įrengta graži palapinė, kurios viduje sukurtos specialios salygos – temperatūra turi būti aukštesnė nei 26 laipsniai, labai svarbu ir didelė drėgmė bei šviesa. Itin svarbu sukurti tinkamas sąlygas, nes kitaip jie būna vangus, nesimaitina ir greitai miršta, taip jau nutiko prieš praėjusias šv. Kalėdas į Botanikos sodą atkeliavusiems drugeliams. Dabar padarėme viską, kad drugeliai jaustųsi geriau.

Iš stebimų lėliukų išsirisiantys drugeliai paplitę Filipinų salose, Tailande, Afrikoje, Pietų Amerikoje – juos identifikuoti gali patys drugelių lankytojai, specialiai tokiems smalsuoliams parengėme aprašą, kuriame tarp kitų drugelių galima rasti ir išsiritusius oranžerijoje.

Oranžerijoje labai laukiame lankytojų, ypatingai mažųjų. Nedideles lankytojų grupės įleidžiame į „Drugelių namą“, ten galima ne tik apžiūrėti, fotografuoti, atsargiai tupdyti ant rankos, bet net ir maitinti drugelius. Pastebėjome, kad smaližiai drugeliai itin mėgsta vaikišką vaisių tyrelę. Pajautę jos kvapą, dar pasitikrina antenėlėmis, tada greitai išsuka savo ilgą liežuvėlį ir net pasilinguodami siurbia juo mango tyrelę. Tikimės, kad taip gerai maitinami drugeliai gyvens ilgiau nei atvežtieji žiemą."

Tačiau tai ne vieninteliai Botanikos sodo gyventojai - mes jau pernai rašėme apie "mini" zoologijos zodo atidarymą - šalia egzotiškų augalų apsigyveno gyvalazdes, vėžliukus, iguanas bei žuvytės. Tiesa, netrūksta ir labiau įprastų gyvūnų mūsų akiai - pavyzdžiui padykusių ožkų. Botanikos sodo darbuotojai visai neseniai užfiksavo linksmus "ožkų mokyklos" vaizdus:

Priminsime, jog šį savaitgalį Kauno Botanikos sode vyks tradicinė sodinukų mugė - prie to pačio galėsite ir aplankyti ir jau minėtus gyvunėlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)