Ukraina gali smogti Arktyje į visiškai slaptą jūrų bazę (Foto)  ()

Rusija pastatė neįprastą papildomą apsaugą slaptai karinio jūrų laivyno bazei Kolos pusiasalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptoje „Olenya Guba“ bazėje yra povandeninių laivų su balistinėmis raketomis, atakos ir žvalgybos povandeninių laivų. Bazėje prie įėjimo buvo pastebėta papildoma povandeninė apsauga. Viena iš versijų, kodėl Rusijos Federacija nusprendė sustiprinti tokią tolimą bazę, yra Ukrainos sabotažo baimė.

Tai praneša „Naval News“.

Už daugiau nei tūkstančio kilometrų nuo Ukrainos esančioje bazėje Arktyje Rusija stiprina gynybą. Priešais įėjimą į povandeninių laivų bazę buvo įrengta papildoma apsauga. Naujas gynybinis barjeras buvo aptiktas palydoviniuose vaizduose. Barjeras atisrado per pastaruosius kelis mėnesius.

Pažymima, kad „Olenya Guba“ yra svarbi Rusijos laivyno bazė, joje bazuojasi balistinių raketų povandeniniai laivai, smogiamieji ir žvalgybiniai povandeniniai laivai.

Tikėtina, kad Rusijos Federacija ėmėsi stiprinti apsaugą dėl Ukrainos bepiločių orlaivių atakų prieš bazę okupuotame Sevastopolyje. Juodosios jūros laivynas sukūrė daugiasluoksnę užtvarų ir torpedinių tinklų liniją. Kitos Rusijos laivyno bazės Juodojoje jūroje gavo panašią apsaugą. Visų pirma, okupuotoje Feodosijoje.

 

Palyginus konstrukcijas Kryme ir „Olenya Guba“ bazėje, paaiškėja, kad tai gynybinės konstrukcijos. Tai ne tas barjerų tipas, kuris naudojamas taršai suvaldyti. Rusija stiprina savo pagrindinę bazę Arktyje, rašo analitikai.

Olenya Guba yra uždaras miestas Rusijos Federacijos šiaurėje. Paprastas pilietis ten negali patekti. Nuo sovietinių laikų čia buvo povandeninių laivų bazė. Ten įsikūręs Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Pagrindinis giliavandenių tyrimų direktoratas, kitas slaptas Rusijos karinio jūrų laivyno padalinys. O „tyrimai“ tėra šnipinėjimo eufemizmas, tvirtina autoriai.

 

Vis dar nežinoma, kodėl Rusijos Federacija nusprendė sustiprinti „Olenya Guba“ bazę. Tikriausiai ji bijo JAV karinio jūrų laivyno vandens dronų arba bijo Ukrainos atakų tokiu dideliu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)

Komentarai ()