Nustatytas kosminio zondo „Voyager-2“ gedimas  (7)

NASA pranešė išsiaiškinusi kosminio zondo „Voyager-2“ gedimą, dėl kurio aparatas į Žemę pradėjo siųsti nesuprantamus duomenis. Reaktyvinio judėjimo laboratorijos Pasadenoje inžinieriai vakar paskelbė tikėtiną Saulės sistemą paliekančio kosminio zondo gedimo priežastį, teigiama NASA pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak specialistų, vienas iš zondo kompiuterio atminties bitų netikėtai pakeitė savo reikšmę į priešingą. Pranešama, kad gegužės 12 dieną NASA specialistai gavo visą „Voyager-2“ kompiuterio atminties turinį. Kosminis zondas perdavinėja informaciją labai lėtai, jos siuntimo greitis – 160 bitų per sekundę. Pažeistą bitą pavyko identifikuoti, gedimo priežastį patvirtino ir bandymų stende sumodeliuota tikėtina situacija. Pranešama, kad pažeisto atminties bito reikšmę bus bandoma atkurti gegužės 19 d. planuojamo ryšio seanso su „Voyager-2“ metu.

"Voyager 2" kosminis zondas iš "Cape Canaveral" kosmodromo (Florida, JAV) startavo 1977 metų rugpjūčio 20 dieną. Šis zondas, kaip ir sumanyta, atliko suplanuotus tolimųjų Saulės sistemos planetų tyrimus - aplankė Jupiterį, Saturną, Uraną ir Neptūną. Šiuo metu šis aparatas, kaip ir keturi kiti zondai (funkcionuojantys - "Voyager-1", "Voyager-2", "New Horizons"; nefunkcionuojantys (nutrūkęs ryšys) - "Pioneer 10" ir "Pioneer 11") , skrieja link Saulės sistemos pakraščio. "Voyager-2" misija laikoma viena produktyviausių misijų visoje NASA istorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: