Katastrofiniai nuostoliai. Šoigu savo gimtąjį Rusijos regioną pavertė našlių ir našlaičių šalimi  ()

Rusijos gynybos ministro gimtinė virsta našlių ir našlaičių šalimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuvoje maitintojo netekimo pensijų gavėjų skaičius išaugo daugiau nei 5 kartus. Beveik visi nauji gavėjai yra kariškių giminaičiai.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija pasidalijo duomenimis apie įvairių kategorijų pensininkus Rusijoje 2022 m. Kaip paaiškėjo, labiausiai padaugėjo tų, kurie gauna socialines pašalpas netekus maitintojo. Apie tai pranešė Rusijos leidinys „Svarbios istorijos“.

Pranešama, kad pensijų gavėjų dėl maitintojo netekimo ypač padaugėjo Tuvos Respublikoje – daugiau nei 5 kartus. Tai regionas, kuriame gimė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Septyniuose Rusijos regionuose augimas 2022 m. viršijo 50 proc., palyginti su 2021 m. Iš federalinių apygardų didžiausias augimas yra Uralo ir Tolimųjų Rytų federalinėse apygardose. Mažiausias – Centrinėje, Sibiro, Šiaurės vakarų federalinėse apygardose“, – rašoma medžiagoje.

Žurnalistų teigimu, tokių pensininkų skaičius Rusijoje auga pastaruosius 8 metus. Tačiau prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, augimas tapo dar intensyvesnis. Beveik visi nauji maitintojo netekimo išmokų gavėjai yra kariškių giminaičiai.

 

Daugiausia, kaip pažymima publikacijoje, realus Rusijos armijos nuostolių skaičius vis dar yra daug didesnis, nes pensijas gauna tik tie, kurie sugebėjo įrodyti savo teisę į išmokas, praėję visas biurokratines procedūras. Jie įtraukiami į pensijų statistiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()