Kvantinė teleportacija įvykdyta 16 kilometrų atstumu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mhm 2010-05-21 00:40
Apie fotono būsenas pirmą kart girdžiu. Nors pasinaudojęs paieška radau: http://iopscience.iop.org/1742-6596/194 ... 022006.pdf Pagal šitą, fotonam turėtų suveikt Šterno Gerlacho eksperimentas. Kitaip tariant, magnetinis laukas turėtų išfokusuot šviesos pluoštą.
S.J 2010-05-21 00:57
Viskas kas mus supa yra sudaryta is informacijos, materija, energija, viskas yra tik informacija.
mhm 2010-05-21 01:07
Energija yra pats žemiausias lygmuo. Informacija yra stipriai aukščiau už tavo minėtus dalykus. Todėl teisingiau būtų sakyt viskas yra energija. Anyway, ne į temą totaliai.
blizzard 2010-05-21 09:20
čia neteleportacija, o tiesiog kaip atspindys per didelį atstumą. Ištikro tai kietai čia padarė, jeigu bus pritaikyta internete, tai laikui bėgant nereikės nė piratauti nė kaupti kokių nors duomenų. Viskas bus prieinama realiu laiku. Gera technologija
ByDainiuz 2010-05-21 12:23
Nesuprantu kodėl nereikės piratauti, negi vien dėl to kad pagreitės internetas autoriai savo kūrinius nemokamai skelbs? Kodėl nereikės duomenų kaupti? Suprantu kad atsiras galimybė realaus laiko vaizdo transliacijoms, bet negi pasikartosiu dėl pagreitėjusio interneto nereikės nuotraukų, dokumentų ir t.t. saugoti? Nebent tu kalbi apie "debesies" koncepcija, bet nepamiršk, kad ji jau dabar įgyvendinama.
blizzard 2010-05-21 12:46
savo duomenis taip, juos kaupti galbūt reikės, bet įsivaizduok youtube į kurį gali pasijunkt bet kur ir bet kada, kuris tavo norimą video užkrauna greičiau negu per sekundę, tai yra realiu laiku.. Dėl to galimybė kaupti kažkokias dainas ar video taps nepraktiška
zet 2010-05-21 12:50
Indigo89 2010-05-21 15:05
Klysti, gravitacija sklinda lygiai sviesos greiciu. Kitaip sakant jei saule staiga isnyktu, tai zeme toliau skristu saules iskreipta erdve aplink ja, kol mus nepasiektu paskutiniai saules spinduliai, o su jais ir erdves iskreipimo pokytis.
Mindaugasesu 2010-05-21 15:42
Paimi strypą ir į abu galus įsmeigi po obuolį. Pasuki vieną obuolį, sukasi ir kitas obuolys. Manau, kad kažkaip panašiai veikia šitas reikalas. Kaip parašyta, fotonai kažkaip susieti.
rwc 2010-05-22 04:56
87%, tai antros operacijos patikimumas - 50%, katvirtos - 25% ir t.t.. Tai reiškia, kad uždavinį 15=x×y toks kvantinis kompas teisingai išspręstų tik vieną kartą iš 4 (kad 15=3×5 arba 15=1×15). O dėl viršyto šviesos greičio, tai kaip tik tokį dalyką kvantinė fizika numato. Panašiu reiškiniu remiasi eksperimentiniai subatominių dalelių (kvarkų, gliuonų) įrodymai. T.y., sąveikos metu "pasiskolinama" kažkiek energijos, labai trumpam, kad būtų galima užfiksuoti tiesiogiai. Tačiau niekas nedraudžia, "pasiskolinus" palikti pasekmių - kitaip susidūrus dviems dalelėms jos turėtų vėl susidėlioti į pradinę būseną, lyg būtų praėjusios kiaurai viena kitą. Jeigu stebėtume vieną fotoną, jis, ypač per didesnį laiką, atskristų tiksliai šviesos greičiu. Bet interferuodami nedideliu atstumu, matome, kad vienas fotonas šiek tiek pralenkė kitą, o kadangi jie juda labai greitai, tai tas laiko skirtumas duoda labai tiksliais prietaisais įžiūrimą skirtumą. Einšteino teorija čia negriūva. Ji braška per kitą vietą: kad kažkokiu būdu visiems kūnams turi likti vienodas Planko atstumas. Šitą bando paaiškinti Dvigubai specialioji reliatyvumo teorija, kuri teigia, kad kūnai judantys artumu šviesai greičiu iš tiesų juda nežymiai greičiau nei fundamentalus šviesos greitis - t.y., kad fundamentalus c yra iš tikrųjų nežymiai mažiau nei matuojamas šviesos greitis, o fotonai jį viršija (daug nulių po kablelio dalimi - tarkim, mikroną per metus). Bet už fotoną judėti greičiau gali tik kitas fotonas, paleistas iš labai greitai lekiančio šaltinio. Dėl to eksperimento, kur daug kartų viršytas c, ir impulsas stebėtas anksčiau, nei buvo paleistas - irgi nieko keisto, nes čia matuotas grupinis greitis. Ne per seniausiai berods čia skaičiau palyginimą: jei traukinys važiuoja 50 km/h greičiu, bet karts nuo karto atkabini galinį vagoną, tai važiuojant traukinio vidurys vis artėja link garvežio, tokiu būdu traukinio greitis yra daugiau nei 50km/h. Tarkim, traukinys pakankamai ilgas, o starto metu jo priekis yra jau už finišo. Taip gaunasi, kad priekis per neigiamą laiką kirto finišą, o pamatavę tada, kai iš traukinio liks tik garvežys, ir atėmę 50 km/h, gausime, kad visas traukinys jau buvo už finišo dar prieš startą, o jo greitis iš tikrųjų kokie 101km/h.
Indigo89 2010-05-22 13:24
O kaip tuos fotonus priivercia nekontaktuoti su aplinka? Privercia skrist aplink koki nors supermagneta ar kaip, nesuprantu.
ByDainiuz 2010-05-22 13:50
Šiuo atveju tai neaišku kaip jie sugeba nekontaktuoti su aplinka, bet pvz juos patalpinus vakuume ir absoliutaus nulio temperatūroje to būtų galima išvengti. p.s. O tas kontaktavimas su aplinka yra fotonų susidūrimai su kitomis elementariosiomis dalelėmis.