Mesta 45 000 saugumo pareigūnų. Dreba visa Prancūzija  (15)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atšaukė valstybinį vizitą Vokietijoje, kuris buvo numatytas liepos 2–4 dienomis, dėl neramumų jo šalyje, prasidėjusių po to, kai policijos pareigūnas nušovė 17-metį paauglį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-03 Mesta 45 000 saugumo pareigūnų. Dreba visa Prancūzija  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Radio Svoboda“.

Eliziejaus rūmų pranešime teigiama, kad E. Macronas liepos 1 dieną telefonu kalbėjosi su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu. „Atsižvelgdamas į vidinę situaciją, respublikos prezidentas paskelbė, kad artimiausias dienas norėtų praleisti Prancūzijoje. Todėl abu prezidentai sutiko vizitą Vokietijoje atidėti vėlesniam laikui“, – rašoma pranešime.

Liepos 2-osios naktis jau penktoji neramumų naktis. Tą naktį policija, patvirtintais duomenimis, visoje šalyje sulaikė daugiau nei 1300 žmonių. Iš viso per pastarąsias kelias dienas buvo sulaikyta 2500 žmonių, daugiausia jaunimo. Tuo pat metu valdžia neįvedė šalyje nepaprastosios padėties.

Iš viso kovoti su riaušėmis buvo išsiųsta 45 000 policijos pareigūnų. Daugiau nei 200 policijos pareigūnų per susirėmimus su protestuotojais jau buvo sužeisti. Riaušių metu buvo apgadinta šimtai pastatų, sudeginta tūkstančiai automobilių, sugriautos parduotuvės ir policijos nuovados.

 

Sulaikytas vaikiną nušovęs 38 metų policininkas. Vykdomas tyrimas dėl tyčinio nužudymo.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino nutraukti smurtą ir nusiraminti, „kad teisingumas nugalėtų“. Valdžia taip pat ragina tėvus neleisti nepilnamečiams dalyvauti riaušėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(6)
(12)

Komentarai (15)