Gimdyme dalyvaujantys vyrai gali tapti blogais tėvais?  (7)

Vyrų dalyvavimas partnerės nėštume gali sugadinti vėlesnius tėvo ir vaiko santykius, kadangi ši patirtis verčia juos išgyventi nesėkmės jausmą, praneša „Telegraph“. Vyrai, kurie jaučiasi įsipareigoję lankyti pamokas nėščiosioms ir dalyvauti savo vaikų gimime, iš tiesų tampa „nekvalifikuotais“ tėvais, rodo tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birmingemo universiteto biomedicinos etikos centro mokslininkas Jonathanas Ivesas sukritikavo „apsimestinę modernią vienodo tėvų dalyvavimo retoriką, kuri paplito tarp tėvų“ ir sakė, kad tokie vyrai bus prasti tėvai. J. Ivesas vadovavo dvejų metų trukmės tyrimui pavadinimu „Moralinis tėvystės poveikis“. Šį mėnesį jis pateiks savo prieštaringą požiūrį konferencijoje apie nėštumą. Jis teigia, kad vyrai, jaučiantys pareigą aktyviai dalyvauti žmonos nėštume, jaučiasi nusivylę ir abejoja savimi, kai suvokia, kad partnerėms negali pasiūlyti nieko daugiau, tik pasyvią paramą.

„Kai tėvystės vaidmuo prasideda nusivylimu, tai gali sunaikinti tėvo pasitikėjimą savimi, – sakė jis „The Guardian“. – Tuomet jam gali būti labai sudėtinga atgauti tikėjimą savimi kūdikiui gimus ir pereiti nuo pasyvios būsenos prie aktyvaus buvimo tėvu. Jo vaidmuo šeimoje jam nebėra aiškus. Jis tampa nekvalifikuotu tėvu ir dėl to gali kilti problemų, užmezgant ryšį su vaiku.“

J. Ivesas pridūrė: „Mes nebandome kliudyti progresui, kuriuo skatinamas vyrų dalyvavimas, tačiau mes norime paklausti, kaip vyrai turėtų dalyvauti ir norime, kad visuomenė pripažintų, kad tam tikros rūšies dalyvavimas negali būti pateisintas.“ Šio mėnesio pradžioje tyrimas parodė, kad maždaug vienas iš 10 tėvais tapusių vyrų išgyvena pogimdyvinę depresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: