[ŽT] Erdoganas keršija Putinui. Skelbiama, kas nutiko (Video)  ()

Turkijos prezidentas asmeniškai skambino Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas V. Putinas pažadėjo Turkijos lyderiui Recepui Tayyipui Erdoganui, kad jam tarpininkaujant jis perduos Zaporižios atominę elektrinę TATENA kontrolei, tačiau jį apgavo.

Apie tai UNIAN eteryje pasakojo politologas Mykola Davydiuk. Jis sako šią informaciją gavęs iš Turkijos ir Vakarų politikų. Anot jų, Maskva žadėjo padėti Erdoganui per rinkimų kampaniją – Turkijos lyderis norėjo tapti „taikdariu“, išlaisvinusiu pasaulį nuo branduolinės grėsmės.

„Ir Putinas, žinoma, savo mėgstamu stiliumi metė Erdoganą. Erdoganas jau buvo suskaičiavęs, tai turėjo pridėti 3-5% prie jo bendro reitingo, antro turo nebūtų buvę“, - sakė Davydiuk.

Politologo teigimu, Turkijos prezidentas asmeniškai skambino Putinui, tačiau pažado jis taip ir neįvykdė.Erdoganas yra žaidėjas, labai stiprus ir galingas. Kalbant apie politinę patirtį, jis yra aiškiai protingesnis ir išmintingesnis už Putiną. Politikas, turintis labai stiprių regioninių ambicijų. Dalis Rusijos įtakos Centrinėje Azijoje ir Kaukaze patenka į šias ambicijas. Atitinkamai, Putinas yra jo priešas, o mes – draugai“, – pridūrė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(4)
(122)

Komentarai ()