Europiečiai tunka vis sparčiau, atskleidė tyrimas  (24)

Vokietijoje atlikto tyrimo rezultatai liudija, kad Europos gyventojai vis labiau tunka. Naujausiais duomenimis, 51 proc. suaugusių Vokietijos gyventojų (šalyje gyvena apie 82 mln. žmonių) turi antsvorį, praneša „Physorg.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

60 proc. Vokietijoje gyvenančių vyrų ir 43 proc. moterų kūno masės indeksas yra didesnis nei 25. 1999 metais tokį indeksą turėjo 56 proc. vyrų ir 40 proc. moterų, teigiama pranešime.

Maždaug 16 proc. Vokietijos vyrų ir apie 14 proc. moterų jau yra laikomi nutukusiais – jų kūno masės indeksas viršija 30.

Lieknumu vokiečiai neprilygsta prancūzams: statistiniai duomenys liudija, kad tik 38,5 proc. Prancūzijos vyrų ir 26 proc. moterų turi antsvorį. Tačiau Vokietijos gyventojai dar nėra taip nutukę, kaip britai.

Vasario mėnesį paskelbti D. Britanijos Nacionalinio širdies forumo duomenys liudija, kad 8 iš 10 šalyje gyvenančių vyrų ir beveik 7 iš 10 moterų iki 2020 m. turės anstvorį, o beveik 41 proc. vyrų bus laikomi nutukusiais.

Nutukimo epidemija siautėja ir JAV – manoma, kad nutukimas kamuoja beveik 20 proc. vaikų ir jaunuolių nuo 6 iki 19 metų amžiaus. Dėl šios priežasties daugėja susirgimų diabetu, širdies ir kraujagyslių bei kitomis ligomis.

Beje, nutukimas nėra retas reiškinys ir Kinijoje: šioje šalyje yra daugiau nei 60 mln. nutukusių ir 200 mln. antsvorį turinčių žmonių, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: