Vėžinių ląstelių „terminatorius“ kuria ir lietuviai (Video)  (2)

Biotechnologijos visame pasaulyje laikoma viena iš perspektyviausių dabartinių mokslo sričių, galinčių įnešti didelį proveržį pačiose įvairiausiose pramonės srityse – energetikoje, medicinoje, žemės ūkyje, ekologijoje, farmacijoje. Smagu, jog kai kurios iš biotechnologijų sričių aktyviai vystomos ir Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors viena iš garsiausių Lietuvoje veikiančių biotechnologijų įmonių yra „Fermentas“ (apie kurio veiklą ir pasiekimus galite sužinoti perskaitę interviu su įmonės generaliniu direktoriumi), kartais kiek nepelnytai užmirštamos kitos panašiose srityje dirbančios įmonės.

Štai pavyzdžiui užsienio kapitalo biotechnologijų įmonė UAB "SICOR Biotech" – ji eilę metų tiria, kuria ir gamina ateities vaistus Lietuvai ir visam pasauliui. Tolesniame R. Maskoliūno parengtame video reportaže pasakojama, kokie tyrimai atliekami įmonės mokslinėse laboratorijose. Supažindinama, kaip bioreaktoriuose genetiškai modifikuotos ląstelės sintetina baltymus, kurie ateityje gydys ne tik vėžinius susirgimus, bet ir įvairias kitas ligas. Žinoma, kaip ir kitose pasaulio laboratorijose, dar reikia atlikti daugybę tyrimų, pažinti įvairias gamtos paslaptis, tačiau iškeltas tikslas - naujos kartos vaistai, nenuodijantys mūsų organizmo, patys susirandantys taikinį – nors ir grandiozinis, bet su kiekviena diena vis labiau artėjantis prie įgyvendinimo.

Tad mokslininkams belieka palinkėti kantrybės ir sėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)