ETPA apkaltino PSO išpūtus paniką dėl kiaulių gripo  (18)

Kovos su kiaulių gripu priemonės, kurių ėmėsi Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO), Europos Sąjungos (ES) organizacijos ir kai kurių šalių vyriausybės, buvo pernelyg griežtos ir joms buvo išleista daug lėšų.

Tai sakoma Paryžiuje paskelbtame vieno Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) komitetų pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumente, kurį parengė ETPA socialinių klausimų, sveikatos apsaugos ir šeimos reikalų komitetas, pranešama, jog "yra daugybė įrodymų, kad PSO gerokai perdėjo ligos rimtumą", todėl daugelį ES gyventojų apėmė panika dėl pranešimų apie gripą H1Ni.

Tuo tarpu "iš tikrųjų jokios pandemijos nebuvo", sakoma dokumente.

Dokumentą parengę ETPA atstovai pavadino skiepijimo nuo kiaulių gripo programą "plačiai taikytu placebu".

Dokumente pranešama, kad ETPA išaiškino "rimtų sprendimų priėmimo skaidrumo trūkumų" kovojant su pandemija, taip pat jai kelia susirūpinimą tai, kad farmacijos pramonė daro įtaką šių sprendimų priėmimui.

Pranešimo autoriai nuogąstauja, kad pasitikėjimo organizacijomis, dirbančiomis sveikatos apsaugos srityje, sumažėjimas gali turėti neigiamų pasekmių ateityje, jeigu kiltų pandemija.

Pasak Fionos Godlee, "British Medical Journal" vyriausiosios redaktorės, jos tyrimo rezultatai parodė, kad mokslininkai, davę pagrindines rekomendacijas dėl skiepų nuo kiaulių gripo kūrimo, gavo pinigų iš farmacijos bendrovių.

ETPA paragino PSO ir ES įstaigas gerinti vadovavimą sveikatos apsaugai, užtikrinti sprendimų priėmimo skaidrumą, taip pat apsisaugoti nuo "pernelyg didelės įtakos asmenų, siekiančių savanaudiškų interesų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: