[ŽT] Prasideda karas tarp Rusijos ir Turkijos. Skelbiamas Ankaros smūgis  (1)

Ankaros ir Maskvos santykiuose didelė įtampa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželį rusiškų prekių importas į Turkiją nukrito iki žemiausio lygio nuo 2021 metų spalio mėnesio. Jis siekė tik 2,91 mlrd. JAV dolerių, tai yra 36% mažiau nei gegužę ir du kartus mažiau nei pernai.

Apie tai pranešė Rusijos prokremliškas leidinys RBC, skelbia Dialog.UA.

Labiausiai sumažėjo ne žaliavos prekių importas, iki 54% (iki 1,1 mlrd. USD). Taip pat sumažėjo tiekimas ir žaliavos, ypač dujų ir naftos. Jie buvo sumažinti 20%, iki 1,76 mlrd.

Rezultatas Rusijos Federacijai nėra pats maloniausias. Šiandien Turkijos dalis tiekiant prekes į Rusijos Federaciją yra šiek tiek daugiau nei 11%. Palyginimui: pernai birželį šis skaičius siekė 16 proc., tai yra, eksportas sumažėjo beveik trečdaliu.

Ekspertai įsitikinę, kad ši situacija atspindi išaugusią įtampą Ankaros ir Maskvos santykiuose. Priežastis – Maskvos nutrauktas grūdų susitarimas, leidžiantis Ukrainai eksportuoti grūdus į Juodąją jūrą su RF ginkluotųjų pajėgų nepuolimo garantija.

 

Būtent Turkija iš šio susitarimo turėjo daug naudos. Situacija pradėjo blogėti po to, kai Turkija perdavė Kyjivui „Azov“ pulko vadus.

Turkijos valdžia tuo neapsiribojo ir su šalimi agresore ėmė mažinti ekonominį bendradarbiavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(296)
(17)
(279)

Komentarai (1)