Istorijos vingiais. Rusijos caras Nikolajus II ir jo šeimos nariai nužudyti be Lenino ir Sverdlovo žinios?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-08-29 21:44
O apie carą tai žinai? Prancūzai kirsdino Liudvikui XVI galvą. Anglai nukirsdino Karolį I. Irgi revoliucijos. Irgi sukilo tam tikri visuomenės sluoksniai. Ir tai buvo tikrai nemažos tautos dalys, o ne bajorų ar bažnyčios vaidai(abu sluoksniai buvo ne daugiau kaip 6% visuomenės).
Hmz 2010-08-29 21:59
Dar sykį paprašysiu neišsisukinėti ir neviduriuoti anglų ir prancūzų pavyzdžiais. Aš nieko neteigiau apie caro nuvertimą - tiesiog pasidomėjau, kuo paremtas tavo teiginys, kad tai esą "visuomenė apsisprendė". Kas, pagal tave, yra toji "Visuomenė" ir ką reiškia "Visuomenė apsisprendė"? Kaip čia yra, kad uždavus paprastą klausimą tu kaip botas atsimušinėji šabloniniais atsakymais ne į temą?
Arns 2010-08-29 22:22
ne ne į temą. Tiesiog pateikiu ne teorinius, o praktinius pasvarstymus kas per visuomenės revoliucijas yra tauta. Taigi, paneik kad ne Prancūzijos tauta įvykdė Didžiąją Prancūzijos revoliuciją, ir kad ne anglai įvykdė revoliuciją, po kurios buvo pakeistas ir valdovas, ir dinastija ir valdžios jėgų santykis. Taigi, gal ne prašyk iš manęs kažko neapčiuopiamo(net pats terminas tauta, dar yra diskutuotinas), o pats pradėk įrodyti, kad Carą Nikolajų II nuvertė tik Leninas ir dar keli jo parankiniai, o visa Rusijos imperija dėl to labai liūdėjo ir pasipiktino.