Netikėta žinia. Pagaliau skelbiama Erdogano reakcija į Rusijos „Sukru Okan“ užpuolimą  ()

Ankara nutraukė tylą ir pakomentavo Kremliaus veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus keturioms dienoms po Rusijos išsilaipinimo sausakrūviame laive „Sukru Okan“ iš Palau, įvykusio Juodojoje jūroje už 60 km nuo Turkijos krantų, Ankara nutraukė tylą ir pakomentavo Kremliaus veiksmus.

Turkijos prezidento biuro paskelbtoje žinutėje rašoma, kad Turkijos pusė perspėjo Maskvą dėl didėjančios įtampos Juodojoje jūroje ir paragino vengti eskalacijos regione, rašo BBC.

„Mūsų partneriai Rusijos Federacijoje buvo įspėti, kad reikia vengti veiksmų, kurie veda į įtampos eskalaciją Juodojoje jūroje“, – sakė Ankara.

Su Palau vėliava plaukiantį laivą „Sukru Okan“ sekmadienį, rugpjūčio 13 d., užpuolė Rusijos kariškiai. Patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“ paleido kelis įspėjamuosius šūvius į orą, kad sustabdytų krovininį laivą, po to ant jo nusileido Rusijos sraigtasparnių puolimo pajėgos, kurios atliko kratas. Anksčiau Rusijos Federacija grasino visus laivus, plaukiančius į Ukrainos uostus, laikyti „kariniais taikiniais“.

 

R.T. Erdogano administracija taip pat pareiškė, kad „techniškai Palau turėtų reaguoti į incidentą“, nes laivas neplaukė su Turkijos vėliava.

„Net jei laivo savininkas yra turkas, laivas neplaukė su Turkijos vėliava“, – nurodė Turkijos prezidento biuras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(13)
(24)

Komentarai ()