Katastrofa Rusijoje. Sugriuvo didžiulė užtvanka, vanduo šluoja viską. Nuostoliai siekia milijardus (Video)  (9)

Sugriauta užtvanka, kurios niekas netvarkė ir neremontavo 20 metų, upė išsiliejo iš krantų ir sunaikino dalį BAM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje sugriuvo užtvanka – vandens tėkmė nugriovė dalį BAM (Baikalo-Amūro magistralės), nuostoliai siekia milijardus dolerių. Buriatijoje iš krantų išsiliejusi Cholodnaja upė išplovė Baikalo-Amūro magistralę. Vandens tėkmė sugriovė užtvanką, per ją šniokščianti upė ėmė ardyti ir griauti viską, kas pasitaikydavo jos kelyje. Socialiniuose tinkluose pasirodė filmuota medžiaga, rodanti sunaikinimo mastą.

Vietos žurnalistų teigimu, apgadinta daugiau nei 200 metrų geležinkelio bėgių, taip pat 10 kontaktinio tinklo stulpų, kurie tiesiog nukrenta ant žemės. Traukinių judėjimas buvo sustabdytas, o tai daro Rusijos ekonomikai milijardus dolerių žalos. Be to, eismą atnaujinti tikimasi tik rugpjūčio 26 d., o tai reiškia, jog nebus vežami kroviniai ir RF patirs milžiniškus nuostolius.  

„Tai yra BAM. Tiksliau, tai jau ne BAM, jis buvo nuplautas! 20 metų, ir Cholodnaja upė išsiliejo iš savo krantų Severo-Baikalo regione“.

„Bet mes kariaujame, neturime laiko Buriatijai!“ – rašo pikti vietiniai, publikuodami vaizdo įrašą. Apie tai, kad Cholodnaja upė išsilies iš krantų ir užtvindys geležinkelį, Severo-Baikalo regione buvo žinoma dar liepos mėnesį. Buvo įspėta, tačiau vietos ir centrinės valdžios institucijos nieko nedarė, kad to išvengtų.

 

„Automagistralėje Nižneangarskas - Kičera pravažiuoti nebegalima. Jarikte nebėra tilto. Traukinių eismas sustabdytas. Kam rūpi problemos Buriatijoje, kai valdžia turi problemų su „specialiąja operacija? 

Tiems, kurie nori žinoti kur ši vieta yra, kadangi daugelyje žemėlapių ji nenurodyta (nes... kodėl?), tai tarp Barguzino ir Kurumkano. Bet Maskvai tai nerūpi. Ji tvarko savo reikalus, kol Buriatija skęsta!“ – rašo vietinis „Telegram“ kanalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(4)
(106)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: