Ekspertai vėl nustebę. Ką daro Prigožinas (Video)  ()

Po ilgos tylos Afrikoje staiga išlindo „Wagner“ samdinių vadas. Tai gali liudyti prieš dieną internete pasirodęs vaizdo įrašas. Tačiau jį galima interpretuoti įvairiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-23 Ekspertai vėl nustebę. Ką daro Prigožinas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką reiškia naujausias Prigožino filmukas? Toks propagandinio meno kūrinys gali tiksliai paliudyti tik du dalykus.

Apie juos „24 kanalui“ pasakojo Rusijos politikos strategas Abbasas Galliamovas.

„Nors vagneriečių lyderis buvo stebėtinai lakoniškas, pirmas akivaizdus dalykas, apie kurį gali paliudyti vaizdo įrašas – jis gyvas. Ir tuo pačiu jis nori atrodyti įtikinamai“, – pabrėžė Galliamovas.

Tačiau Prigožinas pažymi, kad savo užduotis vykdo, o tai reiškia, kad jis nėra nepriklausomas žaidėjas. Jis atlieka jam pavestas užduotis. Kokias – neįvardija. Turint omenyje, kad jis konfliktuoja su Putinu, tokios šnekos atrodo keistai.

Antra akivaizdi žinia yra ta, kad jis paskiria sau naują-seną „placdarmą“. Tai yra, dabar jis dirba Afrikoje.

„Nuostabu, kad jis įvardija ISIS, Al-Qaedą kaip priešus ir nė žodžio nekalba apie Ukrainą“, – pabrėžė politikos strategas.

Kita vertus, neaišku, kieno interesais šis vaizdo įrašas buvo įrašytas. Galima daryti prielaidą, kad Kremlius taip demonstruoja, kad Prigožinas yra toli nuo Rusijos. O „Wagner“ lyderis sutiko su šiuo „spektakliu“ mainais už pinigus.

„Galbūt atvirkščiai. Prigožinas šio susitarimo rėmuose yra kažkuo nepatenkintas ir nusprendė šiek tiek „patampyti liūtą už ūsų“. Pavyzdžiui, jis gali grįžti į žiniasklaidos erdvę ir panervinti Kremlių“, – siūlė Galliamovas.

 

Jis pridūrė, kad toks Prigožino pasirodymas taip pat gali reikšti „projekto“ Baltarusijoje, kur pagal Lukašenkos ir Putino susitarimus, neva turėtų įsikurti teroristas, žlugimą. Tačiau tuo pačiu niekas netrukdo jam vėl ten sugrįžti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()