Nuo karščio Maskvoje jau lydosi asfaltas  (19)

Tuo metu, kai Lietuvoje ir didelėje Europos dalyje jau savaitę nesiliauja lyti, maskviečiai kenčia nuo rekordinės kaitros. Artimiausiomis dienomis oro temperatūra Rusijos sostinėje ir aplinkinėse srityse pakils iki 30–39 laipsnių. Vietomis besilydantis asfaltas jau dabar laistomas vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelių karščių sulauks Maskvos, Riazanės, Vladimiro ir Tambovo sričių gyventojai. Maskvoje ketvirtadienį nuo karščio jau pradėjo lydytis asfaltas – jį tenka laistyti vandeniu. Prognozuojama, kad artimiausiu metu kelias dienas iš eilės Maskvoje temperatūra pakils iki 31–36 laipsnių, tačiau kai kuriose vietose gali pasiekti ir 38–39 laipsnius. Apie tai naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė Rusijos hidrometeorologijos centro vadovas Romanas Vilfandas.

Naktimis temperatūra nukris tik iki 20 laipsnių. Pasak R.Vilfando, to nepakanka, kad žmogaus organizmas suspėtų pailsėti nuo dienos kaitros. Tačiau, kaip teigia R.Vilfandas, Maskvoje ir jos apylinkėse oro drėgnumas yra gana nedidelis – vos 30–35 proc. Dėl to ištverti kaitrą bus lengviau. Iki šiol aukščiausia oro temperatūra birželio 25–26 dienomis Maskvos regione buvo užfiksuota 1948-aisiais. Tada ji siekė 32,5 laipsnio.

NASA mokslininkų teigimu ir remiantis globaliais planetos temperatūros matavimų duomenimis, visame pasaulyje šią vasarą laukiami iki šiol nematyti karščiai ir, gali būti, sausra. Tačiau tai, panašu, paskutinis karštasis periodas prieš globalų klimato atvėsimą. Pagal kai kurių mokslininkų paskaičiavimus, Golfo srovė keičia savo tekėjimo kryptį ir intensyvumą, taip pat keičiasi Saulės aktyvumas ir vyraujančių vėjų kryptys, todėl ateityje Europos gali laukti netgi "mažasis ledynmetis".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: