Netikėta žinia. „Financial Times“ išsiaiškino, kodėl Prigožinas prieš mirtį skrido į Afriką  ()

Pastaruoju metu Prigožinas nuolat kovojo su Rusijos valstybe.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 Netikėta žinia. „Financial Times“ išsiaiškino, kodėl Prigožinas prieš mirtį skrido į Afriką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta žinia. „Financial Times“ išsiaiškino, kodėl Prigožinas prieš mirtį skrido į Afriką.

Paskutinės kelionės į Afriką metu Jevgenijus Prigožinas bandė išgelbėti savo karinę-komercinę imperiją nuo Rusijos GRU, bandančios perimti „Wagner“ vaidmenį žemyne.

Apie tai praneša „Financial Times“.

Likus dviem dienoms iki mirties, Prigožinas paskelbė vaizdo įrašą, įrašytą kažkur Afrikoje, tikriausiai Malyje. Jame jis specialiai pažadėjo Afriką padaryti dar laisvesnę.

Birželio mėnesio sukilimas sukėlė abejonių dėl ​​Prigožino galimybių būti neoficialiu Rusijos pasiuntiniu žemyne. Kadangi dauguma „Wagner“ kovinių pajėgų Ukrainoje arba prisijungė prie Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, arba išvyko namo. Pasak „Financial Times“ šaltinio, Prigožinui liko tik nedidelis kontingentas, kurį jis planavo įkurdinti Centrinės Afrikos Respublikoje.

„Jie leido jam pasiimti į Afriką tiek žmonių, kiek jis norėjo. Apie 1000 savanoriavo, o 500 jau persiskirstė. Taigi, jie pradėjo iš naujo ir, jei Prigožinas būtų išgyvenęs, jis būtų sugalvojęs, kaip galiausiai vėl stoti prieš Putiną ir pasakyti: „Pažiūrėkite, ką aš padariau Afrikoje“, – žurnalistams sakė jo senas pažįstamas.

Situaciją žinantys žmonės teigė, kad Prigožino kelionę į Afriką galėjo paskatinti noras neleisti Rusijos armijos užsienio žvalgybos tarnybai GRU perimti jo operacijų kontrolės.

 

Šią savaitę Libijoje lankėsi aukšto rango Rusijos armijos delegacija, įskaitant gynybos viceministrą Junusą-Beką Jevkurovą. Jie susitiko su šalies rytus kontroliuojančios Libijos nacionalinės armijos prokremlišku lyderiu Khalifa Haftaru.

„Wagner“ samdiniai kovojo kartu su Haftaro pajėgomis nuo jo nesėkmingo bandymo užimti sostinę 2019 m. „Wagner“ kariai liko Šiaurės Afrikos šalyje, kur moko Haftaro vyrus apie ginklų sistemas.

Tačiau net jei Rusijos armija perimtų „Wagner“ operacijas, mažai tikėtina, kad ji galės visiškai pakartoti savo operacijas, kaip buvo vadovaujant Prigožinui, sakė vienas šaltinis, artimas Rusijos gynybos ministerijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(8)
(4)

Komentarai ()