Egipto archeologai atidengė slaptą faraono kapo tunelį  (0)

Po 23 metus trukusių paieškų archeologai surado slaptą tunelį, vedantį į daugiau nei prieš 3 tūkstančius metų Egiptą valdžiusio faraono Seti I kapavietę, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egipto aukščiausiosios senovės paminklų tarybos vadovo Zahi Hawasso vadovaujama archeologų grupė "šio tunelio ieškojo daugiau nei dvidešimt metų Vakarų Kranto nekropolyje" Luksore, pietinėje Egipto dalyje, sakoma Faruqo Hosni pareiškime.

Pasak Z.Hawasso, dar trejus metus užtruko 174 metrų tunelio išvalymas. Jame archeologai rado keramikos šukių ir statulėlių fragmentų.

Tunelis buvo paruoštas dekoravimui ir išpaišytas eskizais, jame taip pat rasti architekto nurodymai tunelį kasusiems darbininkams, sakė Z.Hawassas.

"Pastumkite durų staktą ir praplatinkite praėjimą", - skelbia iki mūsų dienų išlikęs architekto užrašas ant netikrų durų.

"Atrodo, kad Seti I mėgino pastatyti slaptą kapavietę kapavietėje", - sakė Z.Hawassas.

Setis I buvo vienas garsiausių Senovės Egipto valdovų ir įspūdingas karo vadas. Jo kapas Karalių slėnyje yra didžiausias iki šiol archeologų slėnyje atrastas statinys, tačiau mokslininkams dar reikia įminti ne vieną jo mįslę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: